Nieuws van 09 Juli 2019

Econoom is van mening dat Duterte-beheerder het inhaalbeleid kan waarmaken

De Filippijnen staan klaar voor een snellere economische groei in 2019. Dit was de algemene consensus onder buitenlandse en lokale experts, dankzij een meer accommoderende inflatie en renteklimaat in het land. De overheid wordt echter geadviseerd om belangrijke kwesties aan te pakken om deze groei te verduurzamen. Klik op het videonieuwsrapport.

Griekenland: Mitsotakis verdrijft Tsipras in snelle verkiezingen

De centrumrechtse oppositieleider van Griekenland van de Nieuwe Democratiepartij Kyriakos Mitsotakis heeft een overweldigende overwinning behaald in de snelle verkiezingen van het land. De vertrekkende premier Alexis Tsipras en zijn linkse Syriza-partij hebben de nederlaag toegegeven. Tsipras kwam aan de macht in 2015 na de belofte om de straffende bezuinigingsmaatregelen in te trekken. Maar hij maakte snel een kentering en gaf toe aan de eisen van internationale crediteuren. Mitsotakis zegt dat het land nu een nieuw postbailout-tijdperk ingaat.

Nieuws van 08 Juli 2019

Top EU-Westelijke Balkan: is de uitbreiding in zicht?

"De plaats van de Westelijke Balkan ligt binnen de Europese Unie", zei EU-commissaris Johannes Hahn in zijn keynote speech van donderdag. Maar hoe serieus is de EU in haar engagement om het integratieproces voort te zetten? Euronews antwoordt ... Klik op het videonieuwsrapport.

China 2019 - China, wetenschap en de wereld

Tussen 2009 en 2013 kende China een snelle expansie in O & O, verdubbelde het zijn onderzoeksuitgaven en trok de VS in met het grootste aantal onderzoekers in een enkel land. Hoe herdeelt China de kaart van de wereldwijde wetenschap?

Nieuws van 05 Juli 2019

Nigeria om toe te treden tot de Afrikaanse vrijhandelszone

Nigeria zegt dat het zich zal aansluiten bij een vrijhandelsovereenkomst met andere Afrikaanse landen op de Afrikaanse Unie-top dit weekend. De Afrikaanse vrijhandelsovereenkomst op basis van continentie heeft tot doel de handel tussen landen in Afrika te bevorderen door tarieven te verlagen of te verwijderen. Nigeria - de grootste economie van het continent - was een van slechts drie naties die niet bij het project waren aangemeld. Ook vandaag heeft Frankrijk een nieuwe politiemacht: gewijd aan de bestrijding van belastingontduiking.

Trucs van de handel: hoe de EU handelsovereenkomsten onderhandelt

Handelsovereenkomsten die twintig jaar in de maak zijn - wat hebben de jongste handelsovereenkomsten van de EU ons geleerd over hoe het blok onderhandelt? Stephen Carroll spreekt met André Sapir, een senior fellow bij de Europese denktank Bruegel, die meer dan een decennium als adviseur van de Europese Commissie heeft gewerkt.

Nieuws van 04 Juli 2019

Groenen: "Von der Leyen vertegenwoordigt de status-quo"

In het Franse 24-debat, Monica Frassoni, co-voorzitter, twijfelt European Greens aan de kwalificaties van Ursula von der Leyen voor het leiden van een Europese Commissie waarvan zij gelooft dat deze een 'verheerlijkt secretariaat' is geworden voor de 28 leiders van de Europese Raad. Klik op het videonieuwsrapport.

IMF's Christine Lagarde genomineerd als president van de Europese Centrale Bank

Internationaal Directeur van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde werd dinsdag benoemd tot president van de Europese Centrale Bank, waarna zij aankondigde tijdelijk afstand te doen van haar verantwoordelijkheden als hoofd van het IMF. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 03 July 2019

De val van de Chinese bank rammelt de Australische investeerders

Eén Chinese bank heeft beleggers over de hele wereld ongerust gemaakt. Sommige analisten vrezen dat er nog een crisis op komst is voor Peking. Klik op het videonieuwsrapport.

VS stelt tarieven voor op $ 4 miljard aan EU-goederen

Silvia Amaro van CNBC bespreekt het voorstel van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger om tarieven op te leggen voor EU-goederen ter waarde van $ 4 miljard dollar. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 01 July 2019

Trump ontmoet Kim, maakt geschiedenis door naar Noord-Korea te stappen

De Amerikaanse president Donald Trump is de eerste zittende president van de VS geworden die zijn voet binnen Noord-Korea heeft gezet. Hij ontmoette de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un en de twee mannen kwamen overeen om vastgelopen nucleaire gesprekken te hervatten.

Trump zegt dat ontmoeting met Xi 'beter ging dan verwacht'

President Trump en de Chinese president Xi komen overeen om handelsbesprekingen in de VS en China te hervatten. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 28 June 2019

Wereldleiders arriveren in Osaka voor de G20-top

Wereldleiders zijn begonnen zich te verzamelen in Osaka, Japan voorafgaand aan de G20-top die op 28 juni van start gaat. Tijdens de tweedaagse bijeenkomst staan kwesties als handel, klimaatactie en veiligheid op tafel. Klik op het videonieuwsrapport.

Macron versterkt de banden met Japan en verdedigt de Renault-Nissan-alliantie tijdens het bezoek aan Tokio

Frankrijk wil zijn Indo Pacific-toegang voortzetten, waaronder landen als Japan, India en Australië. Macron's fundamentele interesse is de militaire zones, omdat Frankrijk 36 straaljagers heeft verkocht aan India, een contract heeft getekend om 12 aangevallen onderzeeërs aan Australië te leveren en een vijfjarenplan voor maritieme samenwerking met Japan heeft ondertekend. Frankrijk is het enige EU-land met een aantal overzeese gebieden met een grote export van 14%, importeren 17%  en 9 miljoen vierkante kilometer van de EEZ-gebieden in de regio Indo-Pacific. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 27 June 2019

Duitse bedrijven zijn zeer optimistisch over de Filippijnse markt: handelsgroep

Market Edge: Duitse bedrijven zijn "optimistisch" over de Filippijnse markt, omdat de kwalificaties van haar Engelssprekende personeelscategorie de risico's zoals de inflatie en de volatiele wisselkoers neutraliseren, zei de directeur van een handelsbetrekkingen tussen Duitsland en de Filippijnen. Klik op het videonieuwsrapport.

 Australië ogen nieuwe Zuid-Chinese Zeehaven wordt gebruikt door Amerikaanse mariniers midden Washington-Beijing Rij

REUTERS / ImageSat International N.V. 2016 Laat in de Westelijke Pacific hebben zowel de VS als Australië hun militaire aanwezigheid versterkt om te voorkomen dat China meer invloed krijgt in de Zuid-Chinese Zee. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 26 June 2019

VS, Israël en Rusland ontmoeten elkaar voor veiligheidsgesprekken over Iran en het Midden-Oosten

Iran zegt dat de weg naar diplomatie tussen Teheran en de regering van president Trump nu permanent gesloten is. De verklaring komt nadat de VS nieuwe sancties hebben opgelegd aan de Iraanse opperste leider ayatollah Ali Khamenei en andere topfunctionarissen. Een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde de VS ervan 'wanhopig' te zijn en gevestigde mechanismen voor het handhaven van vrede te vernietigen. Klik op het videonieuwsrapport.

Iran slams Amerikaanse financiële sancties als de spanningen escaleren

Iran zei dinsdag dat nieuwe Amerikaanse sancties tegen zijn opperste leider een "permanente sluiting" van de diplomatie betekende, terwijl de president van het land het Witte Huis "mentaal achterlijk" noemde toen de spanningen tussen Teheran en Washington escaleerden. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 24 June 2019

Thailand gaat uit als de hoofd van de ASEAN in 2019

Thailand neemt de hoofd van ASEAN aan in 2019 en zijn premier, Prayut Chan-o-cha, lijkt vastbesloten om zijn voorzitterschap tot een deel van zijn nalatenschap te maken. De heer Prayut heeft Thailand de afgelopen vijf jaar bestuurd na een militaire staatsgreep en heeft het premierschap nog geen twee weken geleden overgenomen na verkiezingen.

Deutsche Bank in het kader van het onderzoek naar het witwassen van geld in verband met transacties met Jared Kushner

.Deutsche Bank wordt naar verluidt onderzocht wegens vermeende schendingen van de voorschriften tegen het witwassen van geld. Volgens een rapport van de New York Times is er een onderzoek gaande naar de manier waarop de bank transacties die 'verdacht' waren door medewerkers heeft afgehandeld. Ze omvatten enkele transacties die verband houden met de belangrijkste adviseur en schoonzoon van Donald Trump, Jared Kushner. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 21 June 2019


Schotland is een Europees land

Angus Robertson waarschuwde het Lagerhuis dat Schotland een Europees land is en dat het "volledig ondemocratisch" zou zijn als het uit de EU zou worden gehaald. Klik op het videonieuwsrapport.

EU-top: EU-leiders ontmoeten elkaar in Brussel voor een tweedaagse top

EU-leiders komen aan in Brussel voor een laatste tweedaagse top (20-21 juni) voor de zomervakantie, met benoemingen op het gebied van leiderschap en klimaatverandering op de agenda. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 20 June 2019

Facebook's LibraCoin: hoe gaat het werken?

De wereldwijde tech-correspondent van de FT, Tim Bradshaw, legt de nieuwe munt uit die door de technologiegigant is gelanceerd. Klik op het videonieuwsrapport.

Midden-Oosten in de hoop de regio te helpen zijn digitale potentieel te realiseren: Microsoft MEA

Samer Abu Ltaif, de president van Microsoft MEA, bespreekt de lancering van cloudservices in de VAE. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 19 June 2019

Canada: uitbreiding van Trans Mountain-pijplijn

andaag in de vragenperiode ondervond de regering twijfels over de uitbreiding van de Trans Mountain-pijplijn, met nieuws dat premier Justin Trudeau en zijn kabinet dinsdag zullen beslissen of het Trans Mountain-uitbreidingsproject groenlicht moet maken, temidden van politieke en juridische onzekerheid voor de pijplijn die de overheid als laatste kocht jaar voor $ 4,5 miljard. Klik op het videonieuwsrapport.

Welk verschil maakt SCO op het wereldtoneel?

De Shanghai Cooperation Organization houdt nog een nieuwe top op de hielen van een wereldwijde handelsoorlog. Leiders van de Shanghai Cooperation Organization zijn in Kirgizië voor een jaarlijkse top. Onder leiding van China en Rusland is het Euraziatische blok met acht leden goed voor bijna de helft van de wereldbevolking. De ontmoeting komt omdat de spanningen tussen de VS en China toenemen tijdens hun escalerende handelsoorlog. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 18 June 2019

Saoedi-Arabië eist actie op het gebied van energiezekerheid als Iran golfaanvalaanvallen afwijst

Bemanningsleden van de olietanker Front Altair, een van de twee schepen die deze week zijn aangevallen in de Golf van Oman, zijn geland in Dubai. De aanvallen zijn drie dagen geleden gebeurd ... Klik op het videonieuwsrapport.

Huawei zegt dat het Amerikaanse verbod 30 miljard dollar aan verloren verkopen zal kosten

Huawei zal de komende paar jaar verkoopprognoses mislopen met ongeveer $ 30 miljard vanwege een Amerikaanse campagne tegen haar bedrijf, zei de oprichter en CEO van het Chinese technologiebedrijf maandag. "In de komende twee jaar, denk ik dat we onze capaciteit zullen verminderen, onze inkomsten zullen met ongeveer $ 30 miljard afnemen in vergelijking met de voorspelling, dus onze omzet dit jaar en volgend jaar zal ongeveer $ 100 miljard zijn," zei Ren Zhengfei tijdens een paneldiscussie op het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. De omzet van het afgelopen jaar groeide met ongeveer 20% tot 721 miljard yuan ($ 104 miljard). Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 17 June 2019

Chinese bedrijven in de Verenigde Staten worden beïnvloed door handelsspanningen

Meer dan 600 bedrijven dringen er bij de Amerikaanse president Donald Trump op aan om het handelsgeschil met China op te lossen, door te zeggen dat tarieven Amerikaanse bedrijven en consumenten pijn doen. Ze ondertekenden donderdag een brief aan Trump, het laatste van de vele verzonden door de nationale campagnegroep bekend als 'Tariffs Hurt the Heartland.' De tarieven zullen ook van invloed zijn op veel Chinese bedrijven die actief zijn in de Verenigde Staten, waaronder CRRC Sifang America, een Chinese fabrikant van spoorwagons. Klik op het videonieuwsrapport.

Myanmar EU Economisch forum 2019

Door dit evenement erkenden Europese bedrijven dat zij graag zouden zien dat de overheid zich verder inspant om constructief te werken aan een investeringsvriendelijk ondernemersklimaat om buitenlandse investeringen aan te trekken, banen te creëren in Myanmar en duurzame en inclusieve economische groei te verzekeren. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 14 June 2019

Boris Johnson leidt Tory Leadership Race na de eerste stem van de parlementsleden

We weten nu dat de volgende premier geen vrouw zal zijn. En na de eerste stemronde is de strijd nu de kandidaat die zich bij Boris Johnson voegt in de eindstemming van het Tory-lidmaatschap. Klik op het videonieuwsrapport.

CEO Initiative 2019: Salesforce, Coupa en IBM over het opbouwen van vertrouwen en transparantie

Bedrijven bevinden zich op een omslagpunt en staan voor een dringende verantwoordelijkheid om de toekomst vorm te geven. Omdat technologie de wereld om ons heen verandert, is het absoluut noodzakelijk dat er ethische leuningen zijn om innovatie en toekomstbestendig ondernemen te sturen. In het huidige zakelijke klimaat is de weg vooruit echter niet duidelijk. We zullen bespreken hoe bedrijven nieuwe kaders kunnen creëren, goed kunnen luisteren naar alle belanghebbenden en kunnen leiden met vertrouwen en transparantie. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 13 June 2019

Markten kunnen uitverkopen als China niet op de G-20 verschijnt, zegt expert

Frederic Neumann, managing director en co-leider van Asian Economic Research bij HSBC, voegt zich bij "Squawk Box" om de G20-top te bespreken en hoe handelsspanningen de economie van China kunnen beïnvloeden. Klik op het videonieuwsrapport.

Waarom Home Depot is mislukt in China

Home Depot kocht in 2006 Home Way, een Chinees bedrijf voor woningverbetering. De overname betekende de eerste keer dat Home Depot zich buiten Noord-Amerika had uitgebreid. Met een bloeiende economie en een sterke vastgoedmarkt leek China een gemakkelijke overwinning voor Home Depot. Binnen zes jaar had het bedrijf al zijn winkels in China gesloten. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 12 June 2019

Ambtenaren van het Witte Huis pleiten om Huawei-verbod uit te stellen

Het kantoor van Budget en Management in het Witte Huis vraagt twee jaar vertraging bij het implementeren van het dreigende Huawei-verbod, en waarschuwt dat Amerikaanse bedrijven overweldigd zullen worden door het plotselinge verlies van zaken met de Chinese telecommega re. RT America's Sara Montes de Oca sluit zich aan bij News.Views.Hughes met de details. Klik op het videonieuwsrapport.

Auto Industry Swerves Tarieven & Post-Brexit International Ink van Groot-Brittannië

Turbulente tarievenbedreigingen tegen Mexico die de markten hebben belaagd, zijn voorlopig afgewend, maar wat zou de impact kunnen zijn van een dergelijke stap? Lauren Fix, de autobus, neemt ons mee door de beweging die de auto-industrie op de rem had kunnen zetten. Bovendien krijgen we een vogelvlucht van de Brexit en zijn impact op het bedrijfsleven in Groot-Brittannië. Hilary Fordwich van de British-American Business Association helpt ons de woelige wateren van de Britse handel en hun nieuwste expeditie te doorkruisen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 11 June 2019

Finance chief zegt dat PH de komende 2 jaar een 'A'-rating kan krijgen

Tweeëntwintig van de grootste bedrijfsgroepen in de Filipijnen werpen hun steun op de hervormingsagenda van economische managers. Zoals Bruce Rodriguez ons vertelt, gelooft de financieel directeur van de Filipijnen dat het land een A-rating kan behalen als de hervormingen doordringen. Klik op het videonieuwsrapport.

VS treedt toe tot Griekenland in landen die het zwaarst door schulden zijn getroffen

Het Amerikaanse tekort groeide in de eerste helft van 2019 tot $ 691 miljard. Ondertussen bedraagt de Amerikaanse bedrijfsschuld $ 9 biljoen. "Boom Bust" co-host Christy Ai en Daniel Brito sluiten zich aan bij Rick Sanchez om in te wegen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 10 June 2019

Leven na Brexit: een handelsovereenkomst met Trump?

Wat vond Gideon Rachman van de Financial Times en professor John Bew, biograaf van Attlee en auteur van Realpolitik, van de week dat president Trump naar de stad kwam? Klik op het videonieuwsrapport.

Boos China om het Amerikaanse toerisme te raken voor miljarden

Na staats Sec. Mike Pompeo 'smeerde' China door het Tiananmen-plein-incident van decennia geleden te gebruiken om China te schilderen omdat het noch open noch tolerant was. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde door twee reiswaarschuwingen uit te reiken voor Chinese ingezetenen die de VS als een reisbestemming beschouwden, daarbij verwijzend naar "moorden, roofovervallen en diefstallen "in de VS. Een daling van het Chinese toerisme zou de VS miljarden dollars kunnen kosten. Rick Sanchez legt het uit. Vervolgens neemt RT America's Michele Greenstein deel aan de details van China's nieuwste 'onderhandelingsfiche' in zijn voortdurende economische rivaliteit met de VS. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 07 June 2019

Koningin ontmoet wereldleiders in Portsmouth voorafgaand aan D-Day-evenement

De koningin heeft wereldleiders in Portsmouth ontmoet voorafgaand aan een nationaal herdenkingsevenement ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de landingen op D-Day. Onder de aanwezigen zijn de Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania Trump, de Britse premier Theresa May en haar man Philip, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Emmanuel Macron en Prince Charles. Klik op het videonieuwsrapport.

Trump prijst geallieerde troepen in speech op 75-jarig jubileum - BBC

Honderden veteranen zijn verzameld in Normandië voor de 75ste verjaardag van de grootste gecombineerde operatie op land, in de lucht en op zee in de geschiedenis. Donald Trump sprak het publiek toe met een herdenkingsrede waarin hij de inspanningen van geallieerde troepen prees. De Amerikaanse president was in dienst bij de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Omaha Beach. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 06 June 2019

4 momenten van Trump's 'Good Morning Britain' interview met Piers Morgan

In een wereld exclusief interviewt Piers de president van de Verenigde Staten Donald Trump over zijn staatsbezoek en de relatie van Amerika met het Verenigd Koninkrijk. In het half uur durende gesprek in het historische Churchill. Klik op het videonieuwsrapport.

Verandering VK verliest 6 van 11 parlementsleden na mislukte EU-verkiezingen

De nieuwste Britse politieke partij, Change UK, voorheen bekend als The Independent Group, ondergaat nog een andere identiteitswijziging, waarbij de helft van haar parlementsleden vertrekt en een nieuwe leider wordt aangesteld. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 05 June 2019

Wat moet de volgende premier met de Brexit doen?

Er zijn bijna evenveel meningen over de Brexit als er kandidaten zijn: Tory leiderschap hoopvol Andrea Leadsom wil een 'managed exit'. Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid heeft geweigerd een uitstel uit te sluiten - als het Parlement zijn hand opeist. En de nieuwste kandidaat om deel te nemen aan de race - Sam Gyimah - is de eerste die openlijk een nieuw Brexit-referendum aanbiedt - beschrijft een no-deal exit als een "abject failure". Klik op het videonieuwsrapport.

De koningin die een toespraak houdt om de Amerikaanse president te verwelkomen

Het banket begint met een toespraak van de koningin om de Amerikaanse president te verwelkomen. Volgens haar dienen staatsbezoeken altijd als een herinnering aan de "nauwe en langdurige relatie" tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ze verwijst naar D-Day, wanneer ze zegt dat Britse en Amerikaanse soldaten samen hebben gevochten om de democratie te verdedigen. Ze zegt dat het Verenigd Koninkrijk een "onmetelijke schuld" verschuldigd is aan de Amerikaanse soldaten die tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog met de bevrijding van Europa zijn begonnen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 04 June 2019

Wat kan de stopzetting van de Turkse economie tegenhouden?

Istanbul speelt een te grote rol in de Turkse economie en politiek. Het was de toegangspoort tot het presidentschap voor Recep Tayyip Erdogan en vertegenwoordigt een derde van de economie van het land. Na een kwarteeuw verloor Erdogan de strijd om het financiële kapitaal te beheersen, maar controversieel was er een nieuwe stemming gepland om de burgemeester te verkiezen. Het is slechts een van de vele problemen waarmee veel mensen en bedrijven hun vertrouwen in het land verliezen. Nadat een door krediet gedreven boom leidde tot een mislukking, schakelen velen over op de dollar. Stortingen en tegoeden op buitenlandse valuta stegen deze maand naar een recordhoogte van $ 182 miljard. Klik op het videonieuwsrapport.

Grafieken die tellen: hoe online winkelen de inflatie laag houdt

Brooke Fox van FT legt uit waarom sommige economen geloven dat veranderingen in technologie ook de manier kunnen veranderen waarop we de inflatie begrijpen. De traditionele CPI-maatstaf voor inflatie kan de werkelijke prijs van producten die online worden verkocht niet nauwkeurig weergeven. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 31 May 2019

Het zeldzame 'wapen' van China zou de Amerikaanse economie kunnen doen zinken

Beleggers hebben vertrouwen in de komende drie maanden, maar niet in de komende tien jaar. Rick Sanchez herinnert ons eraan dat de belangrijkste indicatoren voor marktprestaties niet het onverwachte verklaren. Dan Boom Bust gastheer Christie Ai sluit zich aan bij Rick Sanchez om de escalatie van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog te bespreken en zijn potentieel om economische chaos te zaaien. Klik op het nieuwsbericht van de video.

Saudi's Summit dringen er op aan "alle middelen van geweld" om Iran te confronteren

Met spanning die stijgt tussen de VS en Iran, bericht CBS News Imtiaz Tyab van Mekka, waar de belangrijkste bondgenoot Saoedi-Arabië de wereld opjaagt om zijn aartsrivaal Iran te confronteren met 'kracht en standvastigheid'. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 30 May 2019

Boris Johnson beval voor de rechtbank meer dan 350 miljoen pond te verschijnen - BBC

Boris Johnson heeft de opdracht gekregen voor de rechtbank te verschijnen voor claims die hij loog door te zeggen dat het VK de EU £ 350 miljoen per week heeft gegeven. De kandidaat-leider van Tory is beschuldigd van wangedrag in openbare functies nadat hij de claim had ingediend tijdens de EU-referendumcampagne van 2016. Het is een privaatrechtelijke vervolging gestart door campagnevoerdster Marcus Ball, die £ 200.000 heeft gecofitund voor de zaak. De eerste hoorzitting vindt plaats bij de Westminster Magistrates 'Court en de zaak zal dan voor berechting naar de Crown Court worden gestuurd. Klik op het videonieuwsrapport.

Deskundige over de impact van China die de verkoop van zeldzame aarde aan de VS beperkt

David Merriman, een expert op het gebied van zeldzame aarden en Manager van Battery & Electric Vehicle Materials bij Roskill Consultancy, sprak over de impact als China de verkoop van zeldzame aarde aan de VS beperkt. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 29 May 2019

Europa's 'Game of Thrones' begint als de benoeming van de EC-voorzitter opdoemt

De leiders van de Europese Unie zullen elkaar dinsdag in Brussel ontmoeten - om besprekingen te beginnen over het vinden van een opvolger van Jean Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie ... Klik op het videonieuwsverslag.

België: 'De uitersten nemen toe' - Macron na EU-elex. uitslagen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron kwamen in Brussel aan in afwachting van discussies over het benoemingsproces van de hoofden van de EU-instellingen op dinsdag. De Duitse bondskanselier zei dat ze "een voorstel zullen indienen voor de verkiezing van een presidentskandidaat in de Commissie." Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 28 May 2019

Europese verkiezingen: wat het betekent voor de toekomst van Europa

Mark Stone beoordeelt de gevolgen van de Europese verkiezingen en de gevolgen daarvan voor de belangrijkste partijen? Klik op het videonieuwsrapport.

Oostenrijkse kanselier verwijderd door het parlement in vertrouwenstemming

Sebastian Kurz en zijn ministers werden maandag verwijderd nadat zijn voormalige coalitiepartners in de PVV de oppositie bij een stem hadden toegelaten om hem te ontslaan. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 27 May 2019

Hoe de wereld reageert op het ontslag van Theresa May

Na drie tumultueuze jaren in functie, heeft de Britse premier Theresa May haar ontslag aangekondigd. In een emotionele verklaring zei ze dat ze diep betreurt dat ze het Verenigd Koninkrijk niet uit de Europese Unie heeft geleid. De roep om haar af te treden groeide, met het Brexit-proces in de war. Over veertien dagen zal May aftreden als leider van de Conservatieve Partij, terwijl de oppositie om algemene verkiezingen vraagt. Klik op het videonieuwsrapport.

As Trump heads to Tokyo, Japan's firms brace for trade war impact

Na drie tumultueuze jaren in functie, heeft de Britse premier Theresa May haar ontslag aangekondigd. In een emotionele verklaring zei ze dat ze diep betreurt dat ze het Verenigd Koninkrijk niet uit de Europese Unie heeft geleid. De roep om haar af te treden groeide, met het Brexit-proces in de war. Over veertien dagen zal May aftreden als leider van de Conservatieve Partij, terwijl de oppositie om algemene verkiezingen vraagt. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 24 May 2019

Concrete actie 'nodig om nucleaire deal te redden | Al Jazeera

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, is in China. Hij is op tournee geweest in de regio om de ondersteuning te ondersteunen na de strengere Amerikaanse sancties tegen de Iraanse oliesector. China is een ondertekenaar van de nucleaire overeenkomst van 2015 tussen Iran en de wereldmachten en de grootste koper van Iraanse olie. Maar de banden tussen hen komen nu onder druk te staan vanuit Washington. Klik op het videonieuwsrapport.

Verkiezingen Europees Parlement 2019: het effect van het afscheid van de Britse afgevaardigden op Brussel

Britse afgevaardigden zeggen een lang afscheid van Brussel, maar welke impact zal hun aanwezigheid hebben op het nieuwe Europees Parlement en wat zal er gebeuren als zij vertrekken? We verkennen het Brexit-effect ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 23 May 2019

EU stimuleert energiegemeenschappen

De Belgische plattelandsgemeente Oud-Heverlee is verbonden met het energienet, maar het aanbod is niet altijd betrouwbaar. Niettemin verandert het leven voor 12 van de 40 huishoudens die deelnemen aan het proefproject om een zogenaamde energiegemeenschap op te zetten.
Het doel is om een betrouwbare voorziening te hebben en de koolstofemissies van elke familie die bijdragen aan de klimaatverandering te verminderen. Klik op het videonieuwsrapport.

British Steel stort duizenden 5.000 banen uren vóór de verkiezing van de euro in

De op één na grootste staalproducent in Groot-Brittannië is gedwongen geliquideerd, terwijl pogingen 75 miljoen euro (€ 85 miljoen) blijven veiligstellen om de Brexit-gerelateerde problemen te verminderen ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 22 May 2019

Europa van Naties en Vrijheid - van dichterbij bekeken

n de aanloop naar de verkiezingen kijken we naar de politieke groeperingen van het Europees Parlement, vandaag is het de beurt aan de extreemrechtse ENF. Een van de kleinste groepen waarvan ze hopen dat ze hun score verhogen en de op twee na grootste worden na de verkiezingen in mei. ... Klik op het videonieuwsrapport.

De basisgoederenprijzen van Iran verdubbelen als de daling van de prijs blijft Al Jazeera

Amerikaanse sancties maken het leven in Iran voor zijn bevolking steeds moeilijker. Iraniërs zeggen dat hun gedevalueerde valuta een urgenter probleem is. Al Jazeera's Zein Basravi bericht vanuit Teheran. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 21 May 2019

Zelenskiy, beëdigd als de Oekraïense president, zegt dat hij het parlement ontbindt

Volodymyr Zelenskiy legde de eed af als nieuwe president van Oekraïne op 20 mei in Kiev. In zijn inaugurele rede, kondigde hij aan dat hij de Verchovna Rada, het Oekraïense parlement, oplost en riep hij op tot het ontslag van een aantal topfunctionarissen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nigel Farage zat onder milkshake tijdens Europese verkiezingsrally

Het lijkt erop dat de milkshake het favoriete wapen is geworden voor politieke demonstranten met politieke figuren in het vizier. Een man werd gearresteerd nadat hij de Nigel Farage van de Brexit-partij had overgoten in een gezouten karamelshake van £ 5,25. De aanvaller zei dat hij had uitgekeken naar zijn drankje, maar dacht dat het een beter doel had gediend. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 20 May 2019

Deense visserij neemt de controle terug

.Kleinschalige visserijen in Denemarken bloeien nadat ze het afgelopen decennium zijn bedreigd .. Klik op het videonieuwsrapport.

Trump heft aluminiumtarieven op in Canada en Mexico

President Trump kondigde aan dat de VS aluminiumtarieven zullen opheffen in een poging om de handelsspanningen met Canada en Mexico te verlichten, die op hun beurt de geplande vergeldingsrechten op de VS zullen schrappen. Trump zei dat hij hoopte dat de beweging een wegversperring zou vrijmaken om zijn 'fantastische' te passeren voorgestelde handelsovereenkomst. Ondertussen is Missouri de nieuwste staat geworden om een restrictieve abortuswet goed te keuren. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 03 May 2019

Japanse keizer Akihito troost troon na 30-jarige regeerperiode

Keizer Akihito van Japan trad dinsdag dinsdag formeel af, de eerste troonsafstand gedurende 200 jaar in 's werelds oudste monarchie, toen zijn zoon Naruhito de Chrysanthemum-troon oppakte en een nieuw keizerlijk tijdperk introduceerde. Klik op het videonieuwsrapport.

Risicobeheer - de sleutel tot succesvol handelen

Veel beginnende handelaars beginnen te handelen zonder een handelsplan, en dit is een van de belangrijkste redenen waarom de overgrote meerderheid van nieuwe handelaren geld verliest. Zelfs met een handelsplan, als het plan een goed risicobeheercomponent mist, ongeacht hoe goed het plan in eerste instantie kan werken, kan een handelaar uiteindelijk alles verliezen. Handelen terwijl u uw risico laag houdt, houdt u in het spel en stopt tegelijkertijd geld in uw zak. Forex trading is een legitiem ding, maar je moet op je hoede zijn voor de set-up. Je kunt geld verdienen als je je niet laat meeslepen met het nemen van risico's.

Nieuws van 02 May 2019

Scheer eist van Canada geld te halen bij de Chinese multilaterale ontwikkelingsbank

De conservatieve leider Andrew Scheer roept premier Justin Trudeau op om China's verbod op Canadese canola-ladingen te beantwoorden door honderden miljoenen dollars te trekken die Ottawa heeft toegezegd aan de multilaterale ontwikkelingsbank van Beijing. Klik op het videonieuwsrapport.

China zegt geen schuldval in Belt and Road-initiatief | ANC

The World Tonight: China's tweede Belt and Road-forum opent officieel in Beijing en brengt leiders uit tientallen landen samen, waaronder president Rodrigo Duterte. Klik op het videonieuwsrapport van ABS-CBN.

Nieuws van 01 May 2019

IRAN ROEPT E.U. om te stoppen, 'verslappen ' als de VS de druk behouden

Iran ruilde 8,68 miljoen ton niet-olieproducten ter waarde van $ 10,44 miljard met leden van de Europese Unie tijdens het afgelopen fiscale jaar, wat een daling van respectievelijk tonnage en waarde met 23,71% en 29,77% aangeeft. De Iraanse spreker Larijani zei dat de Europese Unie niets meer van Iran kan eisen en dringt aan op een intensivering. Klik op het videonieuwsrapport.

Js niet meer? Experts waarschuwen dat Europese gletsjers tegen 2100 kunnen smelten

Het is niet te laat om het ijs op de Alpen te redden, maar er moet nu actie worden ondernomen. Dat is de waarschuwing van Zwitserse wetenschappers die zeggen dat er in het huidige tempo over de 81 jaar geen enkele gletsjer meer te zien zou kunnen zijn in de Alpen. Dat zou betekenen dat 40 miljoen olympische zwembaden van ijs zouden zijn verdwenen, met verwoestende gevolgen voor het milieu en de economie. We spraken met klimaatonderzoeker Harry Zekollari van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Zürich. Klik op het videonieuwsrapport.