Nieuws van 15 February 2019

De leider van Sinn Féin over waarom Brexit het vredesproces in Ierland bedreigt

Sinn Féin-leider Mary Lou McDonald spreekt met GMB over de gevolgen die Brexit zal hebben op de Goede Vrijdag-overeenkomst en de vrede in heel Ierland. De Ierse republikeinse partij zegt dat een 'no-deal Brexit' zal leiden tot een referendum over een verenigd Ierland. Klik op het videonieuwsrappor.

China spant goud in om de dominantie van de USD te beëindigen

Beijing is toegetreden tot de wereldwijde goudkoorts en heeft zijn goudreserves voor twee maanden op rij verhoogd tot meer dan 59,94 miljoen ounces. Ondertussen riep de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo de bedrijven op om hun activiteiten met Huawei te beperken. RT America's Sara Montes de Oca rapporteert. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 14 February 2019

Rusland om zijn internetsystemen los te koppelen van het wereldwijde netwerk, als een test

Rusland is van plan zijn internetsystemen los te koppelen van het wereldwijde netwerk, als een test voor zijn cyber-verdedigingen. Klik op het videonieuwsrapport.

De bouwsector in Turkije worstelt met l Al Jazeera

Lege hoogbouw en huizen die geschikt zijn voor royalty's zijn symbolen geworden van de worstelende economie van Turkije. De bouw was de kern van de groei van het land, maar de inflatie en een gedevalueerde valuta dreigen de industrie van top tot eind te brengen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 13 February 2019

Uitgelegd: Wat voor Brexit kunnen we krijgen? Noorwegen? Canada? WTO?

Politici hebben de afgelopen twee jaar gekibbeld over de Brexit, maar alles wat tot nu toe is gebeurd, is alleen maar uitzoeken hoe we de EU verlaten - we moeten nog steeds uitzoeken wat voor soort relatie we hebben als we daadwerkelijk zijn vertrokken. Verward over Noorwegen +? Het Zwitserland-model? Onze explainer snijdt door het jargon en heeft alle antwoorden die u nodig hebt. Klik op het videonieuwsrapport.

Noord-Macedonië ziet een mijlpaalrevisie bij naam deal | Al Jazeera

Noord-Macedonië heeft niet alleen de naam veranderd. Het ondergaat een historische revisie. Binnen zes maanden moet het staatsinstellingen hernoemen, schoolhandboeken herschrijven en openbare monumenten hertekenen. Critici zeggen dat dit zal knoeien met zijn identiteit. De overheid zegt dat het zal helpen om het te ontdekken. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 12 February 2019

SESAR-programma: de  luchtverkeer van Europa veranderen

Het volume van het luchtverkeer in de Europese luchtruimen neemt voortdurend toe. Om in de toekomst de nieuwe werklast aan te kunnen, zijn er afstandstorens die meerdere luchthavens tegelijk kunnen bedienen. Klik op het videonieuwsrapport.

Waarom Australië in decennia geen recessie heeft gehad

De economische expansie van Amerika nadert een grote mijlpaal. Als de Amerikaanse economie tot juli 2019 blijft neuriën, is dit de langste groeiperiode ooit. De uitbreiding zou dan precies een decennium en een maand oud zijn. Maar er is nog een ander land met een nog indrukwekkendere run. Australië heeft in 27 jaar tijd geen recessie gehad. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 11 February 2019

Regering verscheurt £ 14 miljoen geen deal Brexit-contract voor veermaatschappij zonder veerboten

Het was een van de drie veerbootmaatschappijen die bedoeld waren om de levering van goederen door Groot-Brittannië te ondersteunen in het geval van een No Deal Brexit. Klik op het videonieuwsrapport.

De gouden paspoorten van Cyprus brengen de Russen in de EU l Al Jazeera

De EU heeft gewaarschuwd dat de "gouden paspoorten" die Cyprus aan rijke Russische oligarchen geeft, de georganiseerde misdaad in het blok zullen laten infiltreren. Zelfs sommige gevestigde Russische zakenlieden op het eiland maken zich zorgen, bang dat de nieuwe oligarchen niet op Cyprus wonen en dat de huizen die ze kopen een spookstad worden. De druk van de Europese Commissie kan een einde maken aan de 'gouden paspoorten', maar voorlopig vult de jachthaven in Limassol zich snel met luxe jachten. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 08 February 2019


Twintig jaar later, wat is de toekomst voor de euro?

Van een droomproject waarvan niet velen geloofden, tot de valuta van 340 miljoen Europeanen. We kijken naar het verleden, het heden en de toekomst van de euro ... Klik op het videonieuwsrapport.

Economen op impact van no-deal Brexit

Een groep Brexiteers heeft hun voorstellen voor een vrijhandelsovereenkomst tussen het VK en de EU gelanceerd, met het argument dat het de 'meest geavanceerde en liberaliserende' omstandigheden ooit zal produceren. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 07 February 2019

Trump's 2019 Staat van de Unie adres

President Trump levert zijn tweede State of the Union-toespraak af aan een gezamenlijke zitting van het Congres. Klik op het videonieuwsrapport.

May's Brexit-strategie verdedigen in Noord-Ierland

Theresa May heeft geprobeerd zakelijke leiders en politici in Noord-Ierland gerust te stellen dat er geen terugkeer naar een harde grens op het eiland Ierland zal zijn. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 06 February 2019

Nathan Gill: "We moeten vertrekken op de 29e als niemand knippert, ik geloof niet dat de EU zal knipperen"

Nathan Gill-EP-lid zei, Theresa May zal naar Brussel terugkeren nadat de EU volhoudt dat er niets is veranderd. Klik op het videonieuwsrapport.

Zal de VAE worden geconfronteerd met sancties tegen Venezolaans goud? I Inside Story

De economische crisis in Venezuela heeft miljoenen mensen gedwongen het land te verlaten, omdat ze zich geen basisgoederen zoals voedsel en medicijnen kunnen veroorloven. In een poging om de invoer aan te kopen en aan de eisen te voldoen, heeft president Nicolas Maduro de goudreserves van het land gebruikt. Het persbureau van Reuters zegt dat hij deze maand 29 ton goud wil verkopen uit de geweren van de centrale bank naar de Verenigde Arabische Emiraten in ruil voor contant geld in euro's. De Verenigde Staten waarschuwen iedereen die betrokken is bij het omgaan met de gouden gezichten van de sancties van de Schatkist. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 05 February 2019

Ontleden van gegevens: het GDP van de Filippijnen groeit met 6,1 procent in het vierde kwartaal naarmate de inflatie afneemt

De economie groeide sneller in het vierde kwartaal van 2018, maar onder de voorspellingen nam de inflatie af en naarmate de landbouwsector herstelde, toonden officiële gegevens vrij. Klik op het videonieuwsrapport.

Economische vooruitzichten voor Polen in 2019

Richard Stephens, oprichter en redacteur van Polen Today, bespreekt de economische vooruitzichten voor Polen in 2019 met zijn gast Carlos E. Pinerua - Wereldbanklandmanager voor Polen en de Baltische staten. Live opgenomen in Warschau, 25 januari 2019. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 04 February 2019

"De EU vindt het heel belangrijk" - handelsovereenkomst tussen de EU en Japan wordt van kracht

Terwijl het VK probeert een Brexit-plan op te lossen, blijft de EU zaken doen. Vandaag is de opening van de grootste vrijhandelszone ter wereld, aangezien de handelsovereenkomst tussen de EU en Japan van kracht wordt ... Klik op het videonieuwsrapport.

Saudi Aramco: Het bedrijf en de staat | Al Jazeera

De afgelopen twee jaar heeft Saudi-Arabië voorbereid om zijn nationale oliemaatschappij op de aandelenmarkt te plaatsen. Ambtenaren spraken over het Saudi Aramco initial public offering (IPO) met internationale beurzen en wereldwijde banken. Het leek een geweldig idee dat 's werelds grootste olieproducent ter waarde van $ 2 biljoen' s werelds grootste ooit verhandelde aandelen zou worden. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 01 February 2019

De EU slaagt in een resolutie waarin Guaido wordt erkend als Venezolaanse president

Het Europees Parlement stemde om oppositieleider Juan Guaido te erkennen als de legitieme interim-president van Venezuela en drong er bij de EU-leiders op aan hetzelfde te doen. Klik op het videonieuwsrapport.

EU om Amerikaanse sancties tegen Iran te omzeilen | DW

Verschillende EU-landen hebben een nieuw betaalkanaal gecreëerd om de Amerikaanse sancties tegen Iran te omzeilen. Het heet INSTEX en Duitsland, Frankrijk en het VK zijn erachter. Het is ontworpen om Iran toegang te geven tot Europese markten zonder een beroep te hoeven doen op internationale banken, omdat banken worden geconfronteerd met boetes onder het Amerikaanse sanctieregime. Het nieuwe betalingssysteem zal Iran toelaten om producten zoals olie te verkopen aan Europese klanten. Instex zou dan de betaling krijgen die te wijten is aan Iran en deze houden. Europese bedrijven kunnen op hun beurt voedsel of medische benodigdheden leveren aan Iran, terwijl ze worden betaald door INSTEX. Dat zou deelnemers aan beide zijden van het systeem de mogelijkheid bieden om te voorkomen dat Amerikaanse sancties worden uitgevoerd die alleen monetaire transacties met Iran verbieden - wat INSTEX omzeilt. Toch kunnen bedrijven die INSTEX gebruiken de vergelding van de VS riskeren. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 31 January 2019

De stijgende nationale schuld van Amerika - uitgelegd

Door de lage werkloosheid, de groei van het BBP en de lonen in opkomst neemt de Amerikaanse economie een hoge vlucht. Maar er is een verontrustend deel van de economie dat een groot probleem zou kunnen worden: de stijgende Amerikaanse staatsschuld. Klik op het videonieuwsrapport.

Brusselse bureaucraten bespreken de Brexit na de stemming van Commons

Juncker, Barnier, Farage en de rest van het Europees Parlement zullen debatteren over een dag nadat het House of Commons een aantal stemmen heeft gehouden over "Plan B" van premier Theresa May en alternatieve amendementen. Theresa May keert gisteravond terug naar Brussel met de wind in haar zeilen na het winnen van een enorme Brexit-strijd in het Lagerhuis. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 30 January 2019

BREXIT STEM: Theresa verblindt de EU met een schok U-bocht - 'Let's SEND EU a message'

De toekomst van de Brexit-deal van Theresa May zal later vandaag worden besloten, wanneer een reeks scherpe stemmen over belangrijke amendementen op de exit-voorwaarden van Groot-Brittannië aan parlementsleden wordt voorgelegd. De premier schokte het Parlement vanmiddag nadat ze er bij de Europese Unie op aandrong om de Brexit-onderhandelingen opnieuw te openen met het oog op veranderingen in het controversiële backstopplan om een harde grens in Ierland te voorkomen. Maar haar beslissing om achter een backbench-amendement te schuiven dat de backstop zou wegnemen, heeft aanleiding gegeven tot beschuldigingen dat zij effectief "tegen haar eigen deal stemt". Klik op het videonieuwsrapport.

Brexit decodering: betekenis geven aan het jargon

Douane-unie, interne markt, uittredingsovereenkomst ... we worden maandenlang bestookt met complexe terminologie door politici. Maar wat betekent dit allemaal? En waarom maakt het uit? ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 29 January 2019

Uitbetalen: Banken in de eurozone stoppen met het uitgeven van een biljet van € 500 ter bestrijding van criminaliteit

Centrale banken in de eenheidsmunt van Europa stopten met het uitgeven van de paarse factuur van € 500, omdat het het leven van criminelen eenvoudiger maakt.
De associatie van het bankbiljet met het witwassen van geld en de financiering van terrorisme heeft het in sommige kringen de bijnaam "Bin Laden" opgeleverd.
Het biljet van € 500 maakt het gemakkelijker om grote sommen geld te vervoeren. Zo weegt € 1 miljoen op rekeningen van € 500 slechts 2,2 kg, vergeleken met meer dan 20 kg als er coupures van € 50 worden gebruikt.
Duitsland en Oostenrijk zijn de enige centrale banken in het eurogebied die de bankbiljetten zullen blijven afgeven. Klik op het videonieuwsrapport.

De EU zal de Brexit niet goedkeuren zonder backstop, zegt Ierland

De Europese Unie zal geen Brexit-deal ratificeren die geen backstop omvat om de terugkeer van een harde grens tussen Noord-Ierland en de Republiek te voorkomen, heeft de vice-premier van Ierland nogmaals aangedrongen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 28 January 2019

Duitsland wil kolengestookte elektriciteit tegen 2038 geleidelijk uitschakelen

Duitsland is overeengekomen om alle kolengestookte elektriciteitscentrales tegen 2038 te sluiten. ... Klik op het videonieuwsrapport.

Waarom lopen de spanningen hoog op in Venezuela? | Euronews

Politieke spanningen lopen hoog in Venezuela, maar hoe is het allemaal begonnen? Kijk hoe de Peruaanse expert van Euronews, Camille Bello, de situatie uitlegt. ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 25 January 2019

Davos 2019: Wat gebeurde er op het tweede Dag van de Wereld Economisch Forum|

De tweede dag van het World Economic Forum in Davos is ten einde. Nadat Trump, Macron en May dit jaar hebben geannuleerd, hebben invloedrijke politici te weinig aanbod. Des te meer aandacht wordt er gegeven aan diegenen die zijn komen opdagen, zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Shinzo Abe, de premier van Japan. Klik op het videonieuwsrapport.

IKEA neemt aan! Risk Management Specialist - hier solliciteren

Hoor van Bert Schijf die Risk & Compliance Manager is bij IKEA Franchise. Klik op het videonieuws van de manager.

Nieuws van 24 January 2019

De Britse minister van Handel, Liam Fox, zegt dat de regering op zoek is naar een compromis over de backstop

Liam Fox sluit deze week deals in Davos om het Britse bedrijfsleven en de handel te beschermen ... Klik op het videonieuwsrapport.

De verhuizing van Dyson HQ uit Groot-Brittannië draagt bij aan Brexit-kriebels

Het CBI heeft premier Theresa May opgeroepen om een no-deal Brexit onmiddellijk uit te sluiten om "onomkeerbare schade te stoppen en het vertrouwen van het bedrijf te herstellen." Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 23 January 2019

EU-onderdanen verwelkomen vrijstelling van post-Brexit-registratievergoeding

Campagne gelanceerd om ongeveer 3,5 miljoen EU-onderdanen die in het Verenigd Koninkrijk wonen te registreren ... Klik op het videonieuwsrapport.

Frankrijk legt Google € 50 miljoen aan boetes op basis van de EU-wetgeving inzake transparantie en instemming

De Franse regelgevende instantie die zich bezighoudt met gegevensprivacy heeft Google een boete van € 50 miljoen opgelegd met betrekking tot de toegang van adverteerders tot persoonlijke gegevens van gebruikers, meldde het op maandag. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 22 January 2019

US ONTSTAAT ECHTE MOTIEF Voor Shutdown

Melania Trump stapt in en onthult een reëel motief voor shutdown. Pelosi beklaagt zich erover dat de arme Amerikaanse families zonder salaris gaan en beweren dat ze niets kan doen. Welnu, First Lady Melania Trump stapte er gewoon in. Met één gedurfde beweging onthulde ze het werkelijke motief van de House Speaker om de regering stil te houden. Klik op het videonieuwsrapport.

Wat zijn leningen met hefboomfinanciering?

Waar komen bedrijven die al schulden hebben terecht voor krediet? Leveraged lending heeft een snelle stijging gezien sinds de financiële crisis van 2008, en bereikte alleen al in de VS meer dan $ 1tn. Maar nu de bescherming van de kredietverstrekkers verzwakt en meer beleggers deze risicovolle activa op de plank krijgen, waarschuwen sommige waakhonden dat de bloeiende markt een bedreiging kan vormen voor het financiële systeem. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 21 January 2019

Brexit-crisis: EU reageert op potentiële no-deal l Al Jazeera

Frankrijk heeft een noodplan opgesteld om een eventuele 'no-deal Brexit' op te vangen, inclusief 50 miljoen euro ($ 57 miljoen) aan investeringen om havens en luchthavens te helpen. Bedrijven en individuen in heel Europa maken zich zorgen over mogelijke verstoringen in het geval van een Brexit zonder deal. Maar Frankrijk is niet het enige land dat alert is. Klik op het videonieuwsrapport.

Matera, Culturele hoofdstad van Europa: bekijk de openingsceremonie live

.Matera viert zijn inauguratie als Culturele Hoofdstad van Europa 2019 met een spectaculair openingsweekend.

De Culturele Hoofdstad van Europa is een jaar lang evenement dat diversiteit en cultuur in Europa viert en mensen helpt de rijkdom van het continent te ontdekken. Elk jaar zijn veel steden van toepassing en slechts twee of drie worden geselecteerd voor de eer. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 18 January 2019

Frankrijk start no-deal Brexit noodplan | Euronews

"Na die stemming hebben Franse functionarissen zich gerealiseerd dat een Brexit zonder afspraak nu steeds waarschijnlijker wordt". Frankrijk heeft een noodplan opgesteld om zich voor te bereiden op het VK om zonder een deal uit de EU te komen. Klik op het videonieuwsrapport.

Het geheime geld van Noord-Korea

In de loop van de jaren zijn naar schatting 150.000 Noord-Koreaanse arbeiders naar het buitenland gestuurd om geld in te zamelen voor de heersende Kim-familie. Deze film onthult de mannen en vrouwen die miljarden dollars voor Noord-Korea genereren - van voormalige hooggeplaatste officieren tot de arbeiders die in fabrieken en op bouwplaatsen overal ter wereld zwoegen, om vervolgens het grootste deel van hun salaris rechtstreeks terug te laten keren naar de paria staat. 101 East treft overlopers die zeggen dat het verdiende geld rechtstreeks naar de familie Kim gaat en heeft geholpen de ontwikkeling van hun kernraketprogramma te financieren. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 17 January 2019

Kamerleden stemmen over motie van wantrouwen na de nederlaag van May


Het Parlement om te debatteren over de motie van de motie van het vertrouwen van de Arbeid na het weergalmen van verlies dat slechts Mei dagen geeft om een verse visie voor de terugtrekking van de EU voor te stellen. Klik op het videonieuwsrapport.

Wat gebeurt er nu de deal van May werd afgewezen? - Brexit uitgelegd

De deal van May is uiteindelijk verworpen door het Lagerhuis. Nu moet de overheid beslissen hoe ze verder willen gaan met de Brexit. Ze zouden een algemene verkiezing of een tweede referendum kunnen initiëren. Ze zouden kunnen proberen om een andere deal te onderhandelen. Of ze kunnen opgeven en kiezen voor een no-deal of geen brexit. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 16 January 2019

Brussel bereidt zich voor op verwerping van May's Brexit in het VK

De hoop van Theresa May om haar #Brexit-plan te redden, hangt af van de omvang van haar verlies. Als ze erin slaagt het te beperken, zal ze Brussel waarschijnlijk om meer concessies vragen. Klik op het videonieuwsrapport.

Theresa May's Brexit deal afgewezen door het Parlement

The House of Commons stemde 432 -202 tegen de deal die in november tussen de regering van Groot-Brittannië en de EU werd gesloten; Greg Palkot meldt vanuit Londen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 15 January 2019

Uitkering van aandelen voor Duitse bandenreus | Talking Business

Aandelen in de Duitse autotoeleverancier Continental daalden vandaag meer dan 2%. Business Analyst Guy Shone vervoegt ons vanuit Londen om deze en andere verhalen in ons 'Talking Business'-segment gedetailleerd weer te geven. Klik op het videonieuwsrapport.

Waarom May's Deal in het Parlement mislukt - Brexit Explained

Waarom de deal van May mislukt als deze aan het parlement wordt gepresenteerd. De oppositiepartijen van mei (Labour, SNP, Lib Dems, Plaid Cymru en Greens) hebben allemaal een hekel aan de deal. De partners van May de DUP houden niet van de deal. Zelfs veel van de eigen parlementsleden van mei houden niet van de deal. Dus we bespreken waarom ze de deal niet leuk vinden en waarom haar deal niet door de commons zal gaan. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 14 January 2019

Geef het de schuld van de Brexit: De kosten voor de financiële dienstverlening

Uit een rapport dat deze week is gepubliceerd, wordt geschat dat banken en andere financiële bedrijven ten minste een triljoen dollars aan activa uit het land en naar de EU hebben verplaatst. Ze vestigen nieuwe kantoren in plaatsen zoals Frankfurt, dus Brexit heeft nu al impact. Klik op het videonieuwsrapport.

Macedonisch parlement stemt ermee in de naam van het land te veranderen

Het Macedonische parlement heeft de grondwet gewijzigd om het land te hernoemen als de Republiek Noord-Macedonië. De Macedonische premier Zoran Zaev zorgde vrijdag voor de vereiste meerderheid in het parlement die nodig was om het land te hernoemen in overeenstemming met een mijlpaalovereenkomst met Griekenland om een decennia lang geschil te beëindigen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 11 January 2019

CES 2019: Nieuwe technologieën te zien l Al Jazeera

De jaarlijkse consumentenelektronicashow is in Las Vegas aan de gang. Meestal is het een proeftuin voor innovators en nieuwe technologieën. Maar dit jaar is er bezorgdheid over de dalende aandelenkoersen en een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Klik op het videonieuwsrapport.

Filippijnen-China 2018 Beoordeling (5 januari 2018 1/3)

Op basis van de pijplijn van programma's en projecten voor officiële ontwikkelingshulp vanaf 28 september, zouden 18 projecten en programma's met een waarde van in totaal P743 miljard worden uitgerold met behulp van Chinese financiering-16 ter waarde van P740,5 miljard via leningen bovenop twee projecten met een gecombineerde projectkost van P 2,5 miljard via subsidies. Het Bases Conversion and Development (BCDA) Authority's P1.6 miljard New Clark City High Performance Gymnasium and Sports Museum en de Super Maximum Security Compound van het Bureau of Corrections 'P938.7 miljoen worden gefinancierd met Chinese subsidies, hoewel de subsidie bedragen moesten nog worden bepaald. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 10 January 2019

Ministers waarschuwen voor geen deal Brexit

Het is nog steeds niet het beleid van de regering om een no-deal Brexit uit te sluiten, maar ministers van kabinet staan in de rij om ervoor te waarschuwen. Klik op het videonieuwsrapport.

Raw Politics debates mogelijk anti-EU-pact tussen Italië en Polen

Het panel over Raw Politics debatteerde over de mogelijkheid van een anti-EU alliantie tussen Italië en Polen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 09 January 2019

Is de Chinese economie aan het vertragen?| Counting the Cost

De China-VS handelsoorlog is duidelijk voor de wereld om te kijken. Dat aftellen verloopt aan het eind van de volgende maand en er zijn nog steeds miljarden dollars aan boetes. Voor veel economen zal wat er hierna gebeurt de belangrijkste factor zijn bij het bepalen van de vooruitzichten voor de Aziatische economie in 2019. Klik op het videonieuwsrapport.

Decoderen van de Australische economie

Herziening van het nieuwste chart-pakket van de RBA en bespreking van de belangrijkste thema's in de economie, waaronder schulden van huishoudens, huizenprijzen, kredietgroei en internationale schulden. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 08 January 2019

De Afrikaanse economie in 2019

De economische groei van Afrika in 2018 zal zich voortzetten in 2019 in Sub-Sahara Afrika, met een gemiddelde van 3,6% in de komende twee jaar, volgens ramingen van de Wereldbank. Klik op het videonieuwsrapport

Onderzocht: de Turkse economie en haar voorspelling voor 2019

De regering heeft het publiek gerustgesteld door te zeggen dat haar initiatieven en hervormingen een nieuw jaar van stabiliteit voor de financiën van het land zullen inluiden. Voor een deel zal dit worden aangewakkerd door een sterke exportsector, die vorig jaar met meer dan 7 procent is gestegen en die groei naar verwachting zal voortzetten in 2019. Maar sommige economen zijn nog steeds op hun hoede. De werkloosheid en de inflatie zijn nog steeds zorgwekkend hoog en het tekort op de lopende rekening ligt ruim boven de 30 miljard dollar. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 07 January 2019

VS voegt 312.000 banen toe, overtreft verwachtingen | MSNBC

Volgens het rapport over de werkgelegenheid in december voegden de VS vorige maand 312.000 banen toe, die de verwachte 176.000 banen ruimschoots overtroffen. De werkloosheid liep licht op van 3,9% tot 3,9%. Klik op het videonieuwsrapport.

Venetië om bezoekers te vragen  de stadsbelasting als om binne te gaan

Dagtrippers en overnachtende gasten zullen binnenkort moeten betalen om de Italiaanse stad Venetië te bezoeken ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 04 January 2019

China leidt in innovaties voor mobiele retail

Een mobiele revolutie verandert de manier waarop mensen zakendoen in China. Bedrijven daar integreren brick-and-mortar-winkels met mobiele telefoons om een meer high-tech consumentenervaring te creëren. Ben Tracy rapport. . Klik op het videonieuwsrapport.

Zullen Rusland, China, Turkije en India de dollar laten vallen?

Volgens economen was het historisch slecht, naast volatiliteit en onzekerheid. Sommige landen zijn van plan om de Amerikaanse dollar niet langer standaard te gebruiken, maar waarom? Voormalig CFTC-commissaris Bart Chilton, gastheer van "Boom Bust" sluit zich aan bij News met Rick Sanchez om zijn inzichten en voorspellingen voor de korte en lange termijn te delen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 03 January 2019

China heeft opgeroepen tot een hereniging met Taiwan | #Euronews

De Chinese president Xi Jinping heeft opgeroepen tot een vreedzame "hereniging" met Taiwan - maar waarschuwde ook dat hij het gebruik van geweld niet uitsluitte, indien nodig. Klik op het videonieuwsrapport.

Egypte hoopt in januari 2019 een vijfde tranche IMF-lening te ontvangen

Egypte hoopt in januari de vijfde tranche te ontvangen van zijn IMF-leningprogramma van $ 12 miljard, zei president Abdel Fattah el-Sisi zondag. In een verklaring zei het voorzitterschap dat het Fonds de natie heeft geprezen voor het naleven van gerichte hervormingsmaatregelen. Het Internationaal Monetair Fonds bood het 3-jarige programma aan in 2016 nadat Egypte akkoord ging met een hervormingspakket met onder meer een devaluatie van het Egyptische pond, bezuinigingen op energiesubsidies en invoering van een belasting op de toegevoegde waarde. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 02 January 2019

Roemenië neemt het over van Oostenrijk voor het roterende EU-voorzitterschap

Roemenië neemt voor de eerste keer het roterende EU-voorzitterschap over. Met verkiezingen voor het EU-parlement, de brexit en een naderende migratiecrisis, zal Roemenië helpen de agenda te bepalen voor wat naar verwachting een cruciaal moment voor het blok zal zijn. Klik op het videonieuwsrapport.

Economische ontwikkelingen om naar te kijken in 2019

Het industriële gemiddelde van Dow Jones zag de slechtste kerstavonddag in zijn geschiedenis. Hoewel het bruto binnenlands product (bbp) nog steeds opwaarts gericht is, is er een cocktail van factoren die een pessimistische boodschap laten zien: gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid, hogere rentetarieven en tweets van president Donald Trump die de Amerikaanse centrale bank bekritiseren, naast handel spanningen met China die de groei dreigen te ontsporen. Klik op het videonieuwsrapport.