Nieuws van 25 April 2019

Italiaanse coalitiepartners zijn het niet eens over het reddingsplan van Rome

Een gespannen ontmoeting tussen de Italiaanse coalitiepartners over de verlammende schuld van Rome is verbroken zonder een definitief besluit. Klik op het videonieuwsrapport.

Strengere Amerikaanse sancties bedreigen de Iraanse economie

De poging van Washington om de sancties op de Iraanse olie-export aan te scherpen, zal naar verwachting de economie in Iran en daarbuiten treffen. Ook vandaag: Sri Lanka zet zich schrap voor een hit in zijn ontluikende toeristenindustrie na de dodelijke aanvallen van zondag, en Cathay Pacific gelooft om kleine diefstallen onder vliegtuigbemanningen te bestrijden.

Nieuws van 24 April 2019

Uitleg: een failliete economie - impact van het faillissement van Pakistan

Zoals blijkt uit de meest recente cijfers van de overheid, daalt het wisselkoersverschil aanzienlijk en is de expansie de afgelopen vijf maanden nauwelijks gestegen met 0,4 procent sinds de PTI-regering de macht verwachtte. Inderdaad, zelfs de tarieven toonden een onopvallende ontwikkeling van 5,48 procent temidden van de periode. Klik op het videonieuwsrapport.

Wat is de toekomst voor Oekraïne onder de president van het komische presidentschap? | Al Jazeera

De tv-komiek Volodymyr Zelensky is nu de nieuwe president van Oekraïne. Oekraïners hebben hem overweldigend gekozen en verwerpen voormalig president Petro Poroshenko. Het verbeteren van de economie zal voor hem een topprioriteit zijn. Maar de taak voor Zelensky zal niet eenvoudig zijn. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 23 April 2019

Cannabis Nieuws Moving Markets - CannTrust, MedMen, Supreme Cannabis

Midas Letter News bevat de belangrijkste krantenkoppen in de cannabisindustrie. Producer Ricki Gurwitz brengt kijkers het laatste nieuws uit de cannabis-, mijnbouw-, technologie- en crypto-industrie. Dit dagelijkse segment benadrukt de overnames, aankondigingen en deals die populair zijn in de ruimte. Klik op het videonieuwsrapport.

De VS hebben besloten af te zien van ontheffing van de oliesancties van Iran

Washington bereidt zich naar verluidt voor op het beëindigen van ontheffingen van Amerikaanse sancties voor importeurs van Iraanse olie, waardoor de ruwe prijzen hoger worden omdat het de druk op Iran opvoert. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 22 April 2019

Hoe de economie van India aan een sneller tempo groeit dan China

De Chinese economie kan meer aandacht krijgen, maar India overtreft haar buurman in economische groei. In feite kwam India binnen als 's werelds snelstgroeiende grote economie in 2018, volgens het IMF. De premier van India wordt geconfronteerd met kritiek op een gebrek aan nieuwe banen en de beroepsbevolking blijft grotendeels in de informele sector. Dit jaar bevindt India zich midden in een belangrijke verkiezing. Naast de recente spanningen met Pakistan is de economie een belangrijk campagnekwestie. Indiase kiezers beslissen over hun volgende premier en een belangrijke kwestie die kiezers zou kunnen beïnvloeden is hoeveel premier Narendra Modi heeft gedaan met de economie van het land.

Filippijnen blijft aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders, zegt de Britse handelsgroep ANC

Market Edge: de Filippijnen blijven aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders als bedrijven naar "nieuwe groeivooruitzichten" kijken in Zuidoost-Azië, zei de Britse Kamer van Koophandel Filipijnen Chris Nelsonon. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 19 April 2019

De Chinese economie lijkt zich te stabiliseren, maar tegen welke prijs?

De meest recente gegevens van China wijzen op een stabiliserende economie als een enorm stimuleringsprogramma effect heeft, maar experts waarschuwen dat dit onbedoelde gevolgen kan hebben. Klik op het videonieuwsrapport.

Hoe Pinterest geld verdient

Pinterest heeft 265 miljoen gebruikers per maand die bladwijzers maken van afbeeldingen die ze online vinden door ze "vast te pinnen" op bordjes met thematische inspiraties. " Pinterest verdient geld door advertenties op deze gebruikers te targeten, door 'gepromote pinnen' en click-to-buy-shoppingadvertenties te verkopen aan bedrijven en honderden retailpartners.

Nieuws van 18 April 2019

Nieuwe studies tonen aan dat microplastics afgelegen gebieden van de wereld hebben bereikt

Een vijf maanden durend onderzoek in de Franse Pyreneeën heeft aangetoond dat microplastics een afstand van maximaal 95 kilometer kunnen overbruggen. Dat betekent dat afgelegen en dunbevolkte bewoonde gebieden kunnen worden getroffen, en ook gebieden waar we dachten dat de lucht vers was. Klik op het videonieuwsrapport.

Verkiezingen Indonesië: Kandidaten richten zich op economie | Al Jazeera

De belangrijkste uitdager van de Indonesische president zegt dat het land zijn economische richting moet veranderen. Prabowo Subianto staat tegenover de zittende Joko Widodo, die in zijn eerste termijn een solide economische groei onder toezicht heeft gehad. Maar zijn rivaal bij de verkiezingen van woensdag zegt dat veel Indonesiërs de voordelen niet zien.

Nieuws van 17 April 2019

US : AOC  grild groote Banken CEO's in  Congres gehoor

In tegenstelling tot de rest van de bankleiders die getuigen voor het House Financial Services Committee, is de baas van JPMorgan Chase & Co. al vele malen in de hete zetel van het congres geweest. En rivaliserende leidinggevenden wijzen erop dat hij de neiging heeft om het gesprek toch te domineren. Klik op het videonieuwsrapport.

> AOC ( Alexandria Ocasio-Cortez )

Hoe India en China uitbraken van de BRIC's

Brazilië, Rusland, India en China hebben de BRIC's in 2001 bedacht door Jim O'Neill, toenmalig hoofdeconoom bij Goldman Sachs. Al een tijdje wilde iedereen een stukje van de snelgroeiende opkomende markten. Maar een paar jaar na de financiële crisis begonnen de economieën uiteen te lopen.

Nieuws van 16 April 2019

Het IMF staat klaar om Venezuela te helpen zodra het beslist wie de baas is

De machtsstrijd in Venezuela belemmert de internationale hulp aan de door de crisis getroffen Zuid-Amerikaanse natie ... Klik op het videonieuwsrapport.

VS-EU handelsgeschil wordt verhit boven Boeing en Airbus-subsidies

De regering van de Verenigde Staten heeft gedreigd met het opleggen van extra tarieven van meer dan 11 miljard dollar aan producten uit de Europese Unie als reactie op de subsidies die Brussel aan Airbus betaalt. Een lijst van producten die onderworpen zijn aan mogelijk nieuwe tarieven omvat Airbus-vliegtuigen en aanverwante producten in de luchtvaartsector, maar ook voedingsmiddelen variërend van zwaardvis en zalm tot kaas, olijfolie en wijnen. De EU heeft intussen de VS gedagvaard voor subsidies aan Airbus-rivaal Boeing. De Wereldhandelsorganisatie zegt dat beide partijen de wereldwijde handelsregels hebben overtreden door Boeing en Airbus te subsidiëren.

Nieuws van 15 April 2019

Britse arbeidersklasse riled omhoog over Brexit

De mainstream Britse pers heeft grotendeels WikiLeaks oprichter Julian Assange verlaten. Ondertussen kookt de woede over in het Verenigd Koninkrijk nadat leiders opnieuw hebben afgesproken om Brexit uit te breiden - dit keer tot 31 oktober.

Wat is ethisch hacken en wat doet het voor cybersecurity?

Hackers zijn vandaag in staat om uw bankgegevens binnen enkele seconden te stelen door simpelweg uw bankpas op hun telefoon te houden ...

Nieuws van 12 April 2019

China - Rusland hamstert goud, geen dollars

China zet zijn goudaankoop voort in afwachting van de ondergang van de Amerikaanse dollar als mondiale reservevaluta. Professor Richard Wolff sluit zich aan bij Rick Sanchez om te bespreken wat dit betekent voor het verschuiven van de positie van de VS in de wereld. Klik op het videonieuwsrapport.

Brexit: Theresa May update parlementsleden op 31 oktober uit

Theresa May informeert het Lagerhuis over haar akkoord met de EU-leiders om de Brexit met meer dan zes maanden uit te stellen. De nieuwe deadline van 31 oktober betekent dat het VK waarschijnlijk in mei verkiezingen van het Europees Parlement zal houden. De premier beloofde een "ordelijke" Brexit na te streven, zeggend dat het haar "prioriteit" was om het te bezorgen. Eerder verwelkomde Labour de vertraging en beloofde hij met de regering samen te werken om "de impasse te doorbreken" in het Parlement. Klik op het videoverslag voor meer informatie.

Nieuws van 11 April 2019

Brexit is slecht nieuws voor Nederland: Nederlandse minister van Financiën I Straatnaambord Europa

Minister van Financiën Wopke Hoekstra vertelt CNBC Brexit is een 'soap' en een 'tragedie', en bespreekt voorstellen om de manier waarop de EU beslissingen neemt te veranderen. Klik op het videonieuwsrapport.

EU: EP-president Tajani over Brexit: persconferentie

Europese leiders verzamelen zich in Brussel voor een buitengewone Europese Raadstop over het vertrek van het VK uit de Europese Unie (artikel 50). Tajani, een uitgesproken tegenstander van Brexit, beweerde dat een Brexit zonder deal het VK het meest zou schaden, maar ook schadelijke gevolgen zou hebben voor de EU. Niettemin verklaarde de voorzitter van het EP ook dat de datum van de Brexit alleen kon worden uitgesteld met "een maximum van enkele weken" - niet meer dan eind juni. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 10 April 2019

Londen introduceert Ultra Low Emission Zone om luchtvervuiling tegen te gaan

Een Ultra Low Emission Zone is in Londen geïntroduceerd door de burgemeester, Sadiq Kahn. Met bijna 1.000 mensen in het ziekenhuis vanwege astma in de hoofdstad per jaar, is de stap erop gericht om het verkeer in het stadscentrum te verminderen. ... Klik op het videonieuwsrapport.

EU staat 'volledig achter Ierland' op de Brexit, aldus hoofdonderhandelaar

De EU-hoofd Brexit-onderhandelaar, Michel Barnier, zei dat de EU "volledig achter Ierland" zal staan, ongeacht de uitkomst ... Klik op het videoverslag.

Nieuws van 09 April 2019

'S Werelds GROOTSTE luchthaven opent - Nieuwe luchthaven van Istanbul

'S Werelds grootste luchthaven - New Istanbul Airport is volledig operationeel vanaf 6 april 2019. Alle bestaande vliegoperaties vanaf de huidige luchthaven Ataturk zullen worden verplaatst naar de nieuwe luchthaven van Istanbul. Klik op het videonieuwsrapport.

Het verschil tussen de aandelenmarkt en de economie

Elke dag worden beleggers getrakteerd op nieuws over de economie en informatie over hoe de aandelenmarkt de laatste tijd heeft gedaan. Het kan heel moeilijk zijn om te verwerken wat er aan de hand is, omdat er op een bepaald moment in de tijd heel weinig correlatie kan zijn tussen hoe de dingen in de echte wereld gaan en hoe prijzen op Wall Street werken. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 08 April 2019

VK vraagt EU tot verlenging van de Brexit tot 30 juni - BBC News

Theresa May heeft de EU geschreven om de Brexit tot 30 juni opnieuw uit te stellen. Het VK moet momenteel de EU verlaten op 12 april en tot nu toe is er nog geen intrekkingsovereenkomst goedgekeurd door parlementsleden. Mevrouw May heeft voorgesteld dat, als Britse parlementariërs een intrekkingsdeal tijdig goedkeuren, het VK in staat moet zijn om op 23 mei te vertrekken voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Maar ze zei dat het VK zich zou voorbereiden op kandidaten in die verkiezingen, voor het geval ze geen overeenstemming bereiken.

Boeing wordt geconfronteerd met rechtszaken over de crash van Ethiopië | Al Jazeera

De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder zegt dat het een nieuwe beoordeling van de veiligheid van de inmiddels geaarde Boeing 737 MAX 8 op de markt brengt. Volgens de Federal Aviation Administration wordt er naar verwachting gekeken naar het certificeringsproces van de 737 MAX. Boeing wordt geconfronteerd met meerdere rechtszaken over de crash van de Ethiopian Airlines-vlucht vorige maand. Een aantal families van slachtoffers daagt het in Chicago gevestigde bedrijf Kyle Bailey, luchtvaartanalist en voormalig FAA-veiligheidsvertegenwoordiger in New York, in gesprekken met Al Jazeera over de juridische stappen.

Nieuws van 05 April 2019

Trump haalt uit naar Duitsland over militaire begroting 

De NAVO viert vandaag haar 70e verjaardag. De militaire alliantie is opgericht om Europa te beschermen tegen bedreigingen van de Sovjet-Unie. Na de val van de Berlijnse Muur en de uiteindelijke ineenstorting van de Sovjet-Unie heeft de NAVO zichzelf opnieuw gedefinieerd. De 29 lidstaten - en met name Duitsland - staan onder druk van Washington sinds president Donald Trump aantrad. Hij heeft geëist dat andere NAVO-bondgenoten hun uitgaven voor militaire budgetten verhogen. Tijdens een persconferentie met de NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg herhaalde Trump klachten over de Duitse bondskanselier Angela Merkel en over het feit dat Duitsland niet voldoet aan de doelstellingen om 2 procent van het BBP aan defensie te besteden.

Trump zegt dat hij de grens met Mexico zal sluiten of 'hun auto's zal tariferen'

President van de VS Donald Trump zette zijn dreigement voort om de grens met Mexico te sluiten, maar voegde eraan toe dat als Mexico niet stopt met wat hij zegt een toestroom van drugs is in de VS, hij zijn auto's zal 'tariferen'. Hij zei ook dat het vinden van een manier om illegale immigratie te stoppen en het beëindigen van de drugshandel via de grens tussen de VS en Mexico "belangrijker" voor hem is dan de USMCA.

Nieuws van 04 April 2019

Turkije zegt dat Lira aan het herstellen is

De Turkse economie groeide vorig jaar met 2,6%, maar kromp in het vierde kwartaal meer dan verwacht. Het is het resultaat van een valuta-crisis die de waarde van de lire met ongeveer een derde heeft verlaagd. Maar de regering zegt dat het ergste is verstreken en dat het land op weg is naar herstel. Taha Arvas sprak met Money Talks. Hij is een financiële columnist bij de Daily Sabah.

Pakistan vecht om de inflatie onder controle te houden

Sedert zijn aantreden zeven maanden geleden, heeft premier Imran Khan van Pakistan beloofd de economie te verbeteren. Het aanpakken van de stijgende kosten van levensonderhoud valt onder zijn regering. Voor nu lijkt hij de steun van het land te hebben.

Nieuws van 03 April 2019

Eurozone WAARSCHUWING: Economie 'NIET veerkrachtig genoeg' voor financiële crisis - Lagarde-paniek

DE economie van de eurozone is "niet veerkrachtig genoeg" om een nieuwe financiële crisis te weerstaan, waarschuwde het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag. Managing Director van IMF, Christine Lagarde, zei dat het eurogebied sterker is dan het was tijdens de laatste financiële crash in 2008, maar erkende dat er meer werk moest worden verzet om de eurozone te beschermen tegen "onverwachte economische stormen." Spreken op een conferentie bij de Bank of Frankrijk in Parijs zei ze: "Het is niet veerkrachtig genoeg." Het banksysteem is veiliger, maar niet veilig genoeg. "Het economisch welzijn is over het algemeen groter, maar de voordelen van groei worden niet genoeg gedeeld." Klik op de video nieuwsverslag.

JICA - Metro subway van Manilla om noord-zuid backbone van PH-kapitaal te vormen

Het Japan International Cooperation Agency (JICA) heeft zich ertoe verbonden 200 miljard yen te schenken aan de Filippijnen in 2018 ter ondersteuning van het Build, Build, Build-programma van de overheid. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 02 April 2019

Lokale verkiezingen in Turkije: tegenvaller voor Erdogan in grote steden - BBC

De partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de controle verloren over de hoofdstad, Ankara, bij lokale verkiezingen in een tegenslag na 16 jaar aan de macht te zijn geweest. De oppositie is ook vooruit in de strijd om de burgemeester van de grootste stad, Istanbul, aldus de verkiezingscommissie. Landelijk heeft de door de AKP geleide alliantie van de president meer dan 51% van de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen behaald. Maar de AKP daagt de resultaten uit in de hoofdstad en Istanbul - gezien als de grootste verkiezingsprijs. De stemming, beschouwd als een vonnis over de heer Erdogan's regel, heeft plaatsgevonden tijdens een economische neergang. Klik op het videonieuwsrapport.

Saudi Aramco nu het meest winstgevende bedrijf ter wereld

Jared Blikre van Yahoo Finance rapporteert over het netto-inkomen van Saudi Aramco van $ 111 miljard dollar in 2018 en waar ze willen investeren in de toekomst. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 01 April 2019

Politiek alarm in Guyana, rijk aan olie

RT Amerika's Michele Greenstein sluit zich aan bij Scottie Nell Hughes om uit te leggen hoe olie-ontdekkingen een langdurige grensconflicten tussen Guyana en Venezuela hebben hersteld en hebben geleid tot onverwachte veranderingen in het Guyanese parlement door een "geen vertrouwen" -stemming die een beroep heeft gedaan op het Caribische Hof van Justitie . Klik op het videonieuwsrapport.

Wetenschappers campagne om dodelijke robotproductie te verbieden | Al Jazeera

Wetenschappers en activisten pleiten voor een verbod op het maken van robots die mensen kunnen doden, die sommige techbedrijven racen om zich te ontwikkelen. Maar die oproep is niet beantwoord met een deken "ja", vooral van sommige spelers in de industrie van kunstmatige intelligentie. Tot dusver hebben de Verenigde Staten en Rusland zich verzet tegen de ondertekening van het verbod.