Nieuws van 10 December 2018

Kan de Samenwerkingsraad van de Golf overleven? I Inside Story

Leiders en functionarissen van zes Golfstaten hebben elkaar in de Saoedische hoofdstad ontmoet om samen te werken - van economie tot veiligheid - maar regionale topklasse domineert de top. Klik op het videonieuwsrapport.

Marokko: 7.000 deelnemers op de 8e Afrikatentop

Dit cijfer geeft de ernst van de uitdagingen in Afrikaanse steden weer. Ze hebben bijna 500 miljoen inwoners, een cijfer dat, volgens experts, tegen 2040 een miljard zal bedragen. ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 07 December 2018

Clark: UK 'gek' om de EU te verlaten zonder Brexit-deal

In een interview met Niall Paterson van Sky News bespreekt zakensecretaris Greg Clark of het VK klaar is voor een Brexit zonder deal. De heer Clark is van mening dat er een 'muur van investeringen' wacht op bedrijven onder premier Brexit-deal, waarbij de CBI waarschuwt dat banen en levensstandaard 'ernstig' kunnen worden geschaad als het VK de EU verlaat zonder een deal te sluiten. Klik op het videonieuwsrapport.

Paneldiscussie: een enkele toezichthouder voor het eurogebied - 5 jaar later, 5 december 2018

Paneldiscussie over "Een enkele toezichthouder voor het eurogebied - 5 jaar later" bij het ECB-colloquium "Bevordering van veilige en gezonde banken in het GTM" ter ere van Danièle Nouy in Frankfurt, Duitsland. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 06 December 2018

UK Parliament Slams May voor Brexit Droogte Fabricaties

RT Correspondent Shadia Edwards-Dashti deelt het laatste nieuws over de Brexit, nadat de regering van Theresa May een cruciale stemming verloor door het Parlement minachtend te vinden omdat hij het volledige juridisch advies van zijn advocaat met betrekking tot de ontwerp-Brexit-deal niet had gepubliceerd. Voormalig lid van het Britse parlement George Galloway en conservatieve politieke commentator Steve Malzberg nemen deel aan de show om uit te leggen wat ze verwachten te komen van de komende vijf dagen van Brexit-gesprekken. Klik op het videonieuwsrapport.

De EU gaat oorlog voeren met Italië over zijn uitgavenplannen (HBO)

De Europese Unie probeert het hoofd te bieden aan wat zij vreest dat een nieuwe financiële crisis in de Griekse stijl in wording is. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 05 December 2018

Brexit-backstop is 'berekend risico', erkent procureur-generaal

De procureur-generaal gaf vandaag toe dat de concept-Brexit-deal een berekend risico was. Klik op het videonieuwsrapport.

Risico's voor financiële criminaliteit

KPMG-bedrijven transformeren het risicobeheer voor financiële criminaliteit met een nieuwe serie producten die is ontworpen om de kwaliteit van de naleving te verbeteren, de klantervaring te verbeteren en de kosten te verlagen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 04 December 2018

Waarom verlaat Qatar de OPEC?

Qatar verlaat de organisatie van de olie-exporterende landen, of de OPEC, het eerste golfland dat zich sinds meer dan een halve eeuw geleden terugtrekt. Qatar is van plan zijn rol als 's werelds grootste exporteur van vloeibaar aardgas uit te breiden en de productie met meer dan 50 procent tot 110 miljoen ton per jaar te verhogen. Het besluit om de OPEC te verlaten komt slechts enkele dagen voor een cruciale bijeenkomst van leden in Wenen om snijbenodigdheden te bespreken . De olieprijzen bereikten een aantal maanden geleden een piek van meer dan $ 80 per vat, maar zijn nu gedaald tot ongeveer $ 60. Klik op het videonieuwsrapport.

Analyse: de impact van het besluit van Qatar om zich terug te trekken uit de OPEC

TRT World's Oubai Shahbandar bespreekt de impact op de wereldwijde energiemarkten en de toekomst van de export van aardgas, terwijl Qatar aankondigt dat het zijn lidmaatschap van de OPEC intrekt. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 03 December 2018

ADIPEC: VAE en Saoedi-Arabië staken LNG-deal, olie-ministers praten over besnoeiingen op de productie

De Abu Dhabi International Petroleum Exhibition & Conference verzamelde meer dan 140.000 bezoekers in de hoofdstad van de VAE voor zijn 21e editie ... Klik op het videonieuwsrapport.

Handelsovereenkomsten, dansen en protesten: G20-topdag één omwikkelt l Al Jazeera

De eerste dag van de G20-top van dit jaar had het allemaal, van protesten op straat tot handelsbesprekingen tot dansen en een culturele show. Leiders van 's werelds top economieën zijn in Argentinië voor het evenement van dit jaar en dat geldt ook voor demonstranten. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 30 November 2018

Euronews spreekt exclusief over de nieuwe verkozen president van Georgië, Salome Zurabishvili

De in Frankrijk geboren ex-diplomaat is de eerste vrouw geworden die het ambt bekleedt ... Klik op het videonieuwsrapport.

  Financieel stabiliteitsoverzicht - november 2018

Stevige economische groei blijft de financiële stabiliteit ondersteunen. Stress in opkomende markteconomieën, zorgen over de houdbaarheid van overheidsobligaties en toenemende politieke onzekerheid vormen echter allemaal uitdagingen. Wat zijn de andere potentiële risico's voor de financiële stabiliteit van het eurogebied in de komende twee jaar? Meer informatie vindt u in onze laatste Financial Stability Review: klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 29 November 2018

Brexit zal leiden tot economisch armer UK zegt overheidsonderzoek Euronews

De Brexit heeft een soort bijkomende schade voor het verlaten van de Europese Unie. Uit recent vrijgegeven overheidsonderzoek is gebleken dat de Brexit economisch zal leiden Klik op het videonieuwsrapport.

Moeten Spanje en Portugal Chinese investeringen verwelkomen? | Raw politiek

Terwijl Chinese president Xi Jinping investeert in Spanje en Portugal, kijkt Raw Politics of dit verstandig is voor Europa. ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 28 November 2018

General Motors in beroering

Amerikaanse autofabrikant General Motors sluit vijf Noord-Amerikaanse fabrieken en drie fabrieken buiten het continent en verslaat duizenden banen. @SandforAlasdair vertelt ons meer over de herstructurering van GM en de reactie van Trump. Klik op het videonieuwsrapport.

'Brandstofbelastingen zullen zich aanpassen aan prijsschommelingen', zegt Macron als reactie op de protestacties van goudjuwelen

In reactie op de protesten tegen de goudlagen jaunes in Frankrijk, heeft president Emmanuel Macron aangekondigd dat brandstofbelastingen zouden worden aangepast aan prijsschommelingen, maar dat hij het beleid niet zal terugdraaien ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 27 November 2018

Stad van de toekomst: Singapore - Volledige aflevering | National Geographic

Met visionaire denkers en innovators als de gidsen, City of the Future: Singapore duikt diep in de nieuwste innovaties en technologie die worden gecreëerd en geïmplementeerd om een weg naar de toekomst te bannen. Klik op het ideo-nieuwsrapport.

Olieaanbiedingen kunnen de sleutel zijn tot vrede in de Zuid-Chinese Zee

De olieovereenkomst tussen Filippijnen en China zal zeker de tafel dekken voor betere relaties in de toekomst. Olie kan de oorzaak zijn van oorlogen in het Midden-Oosten. Maar olieovereenkomsten tussen twee naties is een van de beste manieren om vrede te bewerkstelligen. Beide partijen kregen die deal op dinsdag. De gezamenlijke olie- en gasexploratieovereenkomst was een van de 29 deals die dinsdag geïndexeerd waren tijdens Xi's tweedaagse staatsbezoek aan Manila. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 26 November 2018

PM Mei houdt vol dat haar deal de 'enig mogelijke deal' is

Ze vertelde verslaggevers dat het "de best mogelijke deal" en "de enige mogelijke deal" is, en geloften om alles te doen wat ze kan om het door het parlement te krijgen. Ze richtte zich rechtstreeks tot het Britse publiek en zei dat het tijd is voor het Verenigd Koninkrijk om "samen te gaan" op de Brexit en toegegeven dat niet iedereen krijgt wat ze willen. Klik op het videonieuwsrapport.

De Spaanse premier zegt dat de Brexit-deal van het VK de deur opent voor Gibraltar

Pedro Sanchez zegt dat de nieuwe relatie tussen de EU en het VK de positie van Spanje in de Britse enclave versterkt ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 23 November 2018

Budget van Italië: 'EC zou zachter zijn als Rome de reguliere regering zou hebben'

De reactie van Brussel op de begroting van Italië zou zachter zijn geweest als het ging om een meer reguliere overheid. Dat was de claim van het Letse EP-lid Roberts Zile, die reageerde op het Raw Politics-programma van Euronews op de dreiging van sancties tegen Rome door de Europese Commissie ... Klik op het videonieuwsrapport.

Berlin Wall-segment opgeslagen van ontwikkelaars 

Na jaren van campagne voeren, zal de East Side Gallery, het beroemde stuk van de Berlijnse muur met illustraties, bewaard blijven. Het was met sloop bedreigd om plaats te maken voor luxe appartementen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 22 November 2018

De EU zet de eerste stap in de richting van tuchtprocedures tegen Italië met betrekking tot begrotingsplannen

De EU zet eerste stap in de richting van disciplinaire procedures tegen Italië ten aanzien van begrotingsplannen ... Klik op het videonieuwsrapport ...

EU Brexit-top: welke landen hebben problemen met de ontwerpovereenkomst?

Niet elk EU-land is blij met de ontwerp-Brexit-overeenkomst tussen Londen en Brussel ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 21 November 2018

Grote infrastructuurdrift in de Filippijnen

In 2017 lanceerde Filippijnse president Rodrigo Duterte de "Build. Build. Build" -strategie. Als onderdeel van het omvangrijke infrastructuurproject zullen leiders uit China en de Filippijnen een overeenkomst sluiten voor een 600 kilometer lang spoorwegproject, dat loopt van Manila naar Matnog in Sorsogon. De Filippijnen zijn van plan om tot 2022 ongeveer 180 miljard Amerikaanse dollar te besteden aan meer dan 75 vlaggenschipprojecten. Dat omvat zes nieuwe luchthavens, negen spoorlijnen, drie snelle busverbindingen, 32 wegen en bruggen en vier zeehavens. China's Belt and Road Initiative speelt ook een rol. In 2016, tijdens het bezoek van Duterte aan Beijing, ondertekenden China en de Filippijnen deals ter waarde van 24 miljard Amerikaanse dollars. Klik op het videonieuwsrapport.

China, Filippijnen heft banden op met een strategisch samenwerkingsverband

De Chinese president Xi Jinping en zijn Filippijnse tegenpartij Rodrigo Duterte woonden dinsdag een gezamenlijke persconferentie bij en stemden ermee in hun relaties te upgraden naar een strategisch samenwerkingsverband. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 20 November 2018

EU GEWAARSCHUWD: Italië zal waarschijnlijk Euro om EIGEN munteenheid te introduceren, zegt de financiële strateeg

EU GEWAARSCHUWD: Italië dreigt om Euro TE DWAREN om eigen valuta in te voeren, financieel strateeg zegt dat de Italiaanse regering heeft geweigerd zich te scharen van hun begrotingsvoorstel voor 2019, ondanks dat de Europese Unie het plan verwerpt. Brussel gaf Rome een ultimatum, waarschuwend dat het blok bereid is om de lidstaten streng te boeten als hun eisen niet tegen het einde van november worden ingewilligd. De voortdurende oorlog van woorden tussen de Italiaanse Republiek en Eurocraten heeft de voorspelling gesteund dat het land binnenkort zowel het blok als de eurozone zou kunnen verlaten. Klik op het videonieuwsrapport.

EU vraagt UK om zich te houden aan echtscheidingsovereenkomsten, ondanks groeiende oppositie thuis

De Britse premier, #TheresaMay, gaat deze week naar Brussel, om te proberen de deal te verzegelen over #Brexit - en de #EU verwacht dat het doorgaat zonder enige fouten. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 19 November 2018

Top in Papoea-Nieuw-Guinea: Aziatische leiders bij APEC-evenement | Al Jazeera

Verscheidene wereldleiders verzamelen zich in Papoea-Nieuw-Guinea voor de jaarlijkse Asia-Pacific Economic Cooperation - of APEC-top. Klik op het videonieuwsrapport.

Italiaanse begroting, Duitse BBP-gegevens, de jaarresultaten van easyJet

De Vanessa Kortekaas van de FT belicht de belangrijkste verhalen om in de komende week op te letten, waaronder een uitspraak van de Europese Commissie over de Italiaanse begroting, de Duitse bbp-cijfers voor het derde kwartaal, de jaarresultaten van easyJet en de verkoopcijfers van Black Friday dit jaar. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 16 November 2018

Rees-Mogg slaat Theresa May met een brief van geen vertrouwen

Theresa May stond er vanavond op dat ze NIET op zou houden en zich aan haar Brexit-plan zou houden - omdat haar leiderschap aan een draadje hing. Klik op het videonieuwsrapport.

EU en VK gaan op 25 november een Brexit-deal ondertekenen

Michel Barnier heeft gezegd dat het ontwerp van de Brexit-intrekkingsovereenkomst het begin kan zijn van een ambitieus nieuw partnerschap tussen de EU en het VK. De belangrijkste woordvoerder van de EU zei dat het ontwerpdocument een "eerlijke en evenwichtige overeenkomst" was. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 15 November 2018

Handel tussen Trump en Macron stoot over 'nationalisme'

Waarom gooide de belegerde Franse president naar Trump? Inzicht van Yoram Hazony, auteur van 'The Virtue of Nationalism,' en Mark Simokovsky, voormalig NAVO-stafchef. Klik op het videonieuwsrapport.

Olieprijsdaling als gevolg van aanbod, geen economische zorgen?

Angel Oak Capital Advisors 'Sam Dunlap over de vooruitzichten voor aandelen en olieprijzen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 14 November 2018

Merkels visie van een tolerant Europa

De Duitse bondskanselier legde haar visie op een tolerant Europa uiteen in een toespraak in het Europees Parlement in Straatsburg, maar die aan de Europese linkerzijde zien haar nalatenschap niet in hetzelfde licht ... Klik op het videonieuwsrapport.

Duitse EP-leden reageren op oproep van Merkel voor een Europees leger |Raw Politics

De Duitse bondskanselier Angela Merkel riep dinsdag op tot Europese eenheid en de vorming van een Europees leger in een gepassioneerde toespraak in het Europees Parlement in Straatsburg ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 13 November 2018

Grensoverschrijdende begroting van Italië met Brussel

talië zal naar verwachting dinsdag opnieuw een hoge uitgavenbegroting voorleggen aan de EU. Het paneel Raw Politics bespreekt of soberheid de manier is om de economie van Italië nieuw leven in te blazen. ... Klik op het videonieuwsrapport.

De rundvleesindustrie van Argentinië tart de economische achteruitgang I Al Jazeera

Te midden van een torenhoge inflatie, diepe begrotingstekorten en ernstige werkloosheid is het niet moeilijk om enig goed economisch nieuws te ontvangen in Argentinië. Maar een sector is booming - rundvlees. De overheid wil meer van de wereld bedienen. Al Jazeera's Teresa Bo rapporteert vanuit Buenos Aires. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 12 November 2018

Partnerschapsfase tussen de EU en China bij het Global Tourism Economy Forum

Toonaangevende experts en besluitvormers komen samen in Macao om het toekomstige gezicht van de reisindustrie te bespreken, ... Klik op het videonieuwsrapport.

Europese groei: wat? Waarom? En waar van hier vandaan?

De Europese economie bleef groeien in de eerste helft van 2018, zij het in een langzamer tempo dan verwacht. Gedreven door de binnenlandse vraag, bleef de economische bedrijvigheid in de eerste helft van 2018 toenemen, aldus het IMF in zijn laatste gezondheidscontrole van de Europese economie. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 06 November 2018

Welke invloed heeft de Brexit op immigratie?

Met de Brexit-onderhandelingen op een knelpunt, legt de Vanessa Kortekaas van de FT de belangrijkste cijfers uit over de immigratie in het VK en wat de Britse voorstellen betekenen voor EU-burgers. Klik op het videonieuwsrapport.

De wereldwijde uitval van werknemers van Google als protest tegen vrouwenrechten

Medewerkers van Google-kantoren over de hele wereld organiseren ongekende uitlaten in protest tegen de behandeling van vrouwen in het bedrijf. Klik op het videonieuwsrapport.


Nieuws van 05 November 2018

"Davos in the Desert" - Rusland stuurt Top Business Delegation naar Saoedi-Arabië

Op het zakelijke forum in Saoedi-Arabië bracht de Russische delegatie niet alleen contracten en investeringsprojecten, maar ook een Russische museumtentoonstelling met de werken van Vasily Kandinsky en Pavel Filonov. Het forum heette "Davos in the Desert" vanwege de schaal. Klik op het videonieuwsrapport van Vesti.

Begroting van het VK oktober 2018

De begrotingsverklaring bevat: een beoordeling van de prestaties van de Britse economie, voorspellingen over hoe de Britse economie in de toekomst zal presteren en details over eventuele wijzigingen in de belastingheffing. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 02 November 2018

VK-budget, VS-gegevens, Apple en Facebook-resultaten

Veronica Kan-Dapaah van de FT previews enkele van de grote verhalen om deze week te bekijken, inclusief de herfst UK Budget speech, US niet-agrarische loon- en productiegegevens, Apple en Facebook resultaten, en de derde EU-Arabische wereldtop. Klik op het videonieuwsrapport.

De betrekkingen tussen Hongarije en Oekraïne zijn verslechterd

De betrekkingen tussen Hongarije en Oekraïne verslechterden nadat Oekraïne een onderwijswet had goedgekeurd die gericht was op minderheidstalen, zoals het Hongaars en het Russisch. Hongarije blokkeert nu de Oekraïense NAVO-ambities tot Kiev van koers verandert. De spanningen stijgen ook omdat Hongarije paspoorten geeft aan etnische Hongaren die in Oekraïne wonen en de Oekraïense wet betwisten. Euronews sprak met de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó in Brussel. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 01 November 2018

Trump Executive Order stopt illegale immigranten Kids Birthright Citizenship

Het debat gaat verder over illegale immigratie zonder papieren in de VS. Ouders die geen Amerikaans staatsburger zijn en hun baby in Amerika laten geboren zijn het onderwerp van het debat. Het misbruikgebruik van de veertiende wijziging, meestal door de zwangere toerist uit China en Rusland, is ook het onderwerp van het debat, vanaf nu zijn er ongeveer 300.000 tot 400.000 Amerikanen die in de VS zijn geboren met illegale en ongedocumenteerde ouders. Klik op het videonieuwsrapport.

Gus Cicala - Project Risk Management

Het beheer van risicogegevens en -informatie is de sleutel tot het succes van risicobeheersingsinspanningen, ongeacht de omvang van een organisatie of de industriesector. Risicobeheersinformatiesystemen / -diensten (RMIS) worden gebruikt ter ondersteuning van deskundig advies en kosteneffectieve oplossingen voor informatiebeheer rond belangrijke processen zoals:
Risico identificatie en beoordeling
Risico controle
Risicofinanciering
Klik op de videodemonstratie van Gus Cicala.

Nieuws van 31 October 2018

Uit Mexico gekozen president schroot $ 13 miljard luchthavenproject

De president-elect van Mexico wordt geconfronteerd met kritiek omdat hij de bouw van een nieuwe luchthaven in Mexico City heeft geannuleerd. Maar Andrés Manuel Lopez Obrador zegt dat hij respect toont voor het resultaat van een referendum door het Mexicaanse volk. Vorige week verwierpen de kiezers de gedeeltelijk gebouwde $ 13 miljard luchthaven die de huidige president in 2015 startte. Klik op het videonieuwsrapport.

IMF World Economic Outlook, oktober 2018

De World Economic Outlook (WEO) van het IMF zegt dat de wereldwijde groei gezond is, maar is gestegen naarmate de risico's zich beginnen te manifesteren. Hoe kunnen overheden zich beschermen tegen deze risico's? Lees meer in IMF WEO van oktober 2018 op www.imf.org/weo Klik op het videonieuws of klik op het IMF-koppelingsrapport.

Nieuws van 30 October 2018

Trump kan Migrant Caravan Asylum ontkennen aan de grens van de VS in Mexico

Een karavaan van migranten uit Handuras gaat naar de VS. De Mexicaanse president biedt asiel aan de migranten en vertelt dat ze thuis zijn en in de twee staten van Mexico kunnen verblijven, maar de migranten hebben het aanbod niet aanvaard en staan erop om naar de VS te gaan. Klik op het videonieuwsrapport.

Kunnen plastic flessen veranderen in kleding helpen bij het oplossen van het afvalprobleem in de VAE?

De VAE behoort tot 's werelds grootste consumenten van plastic voor eenmalig gebruik. Volgens schattingen kan een inwoner van de Verenigde Arabische Emiraten ongeveer 450 plastic waterflessen per jaar gebruiken en wordt minder dan 10% van het totale plastic afval van het land momenteel gerecycleerd .... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 29 October 2018

Waarom is de greep van Saoedi-Arabië op het Westen zo sterk? | The Weekly met Wendy Mesley

Waarom is het zo moeilijk om de banden met Saoedi-Arabië te verbreken? Gaat het over olie? De wapendeal van $ 15 miljard? Een voormalige Canadese ambassadeur in Saoedi-Arabië zegt dat er verschillende factoren zijn - waaronder de strijd tegen ISIS - die onze relaties met het koninkrijk kunnen beïnvloeden. Klik op het videonieuwsrapport.

Kan de € URO de DOLLAR overtreffen? - VisualPolitik

De euro is een vreemd dier in de valuta. Het vertegenwoordigt geen enkel land, maar meerdere in plaats daarvan: alle leden van de zogenaamde Eurozone. Dus verschillende economieën hebben zoveel beroemde economen als Milton Friedman of George Soros bezorgd gemaakt over de toekomst van deze valuta. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 26 October 2018

Saoedische investeringstop verzekert deals ter waarde van $ 56 miljard | Al Jazeera

Op de investeringstop van dit jaar in Saoedi-Arabië zijn deals met een waarde van minimaal $ 56bn getekend. Veel internationale bedrijfsleiders en politici hebben het evenement geboycot na de moord op Saudische journalist Jamal Khashoggi. Maar er waren nog steeds veel verleid door het lokken van Saoedi-olie-geld. Klik de video report van Al Jazeera.

Wat is de Brexit Backstop? - Brexit uitgelegd

Er wordt veel gesproken over de backstop van de Brexit. Dit is een wettelijke garantie dat er geen harde grens zal zijn tussen de Republiek en Noord-Ierland. Ondanks dat zowel de EU als het VK het eens zijn over de noodzaak van een backstop, kunnen ze het er niet over eens worden hoe het eruit moet zien. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 25 October 2018

Trudeau kondigt CO2-belastingaftrek aan

Sommige provincies tartten de koolstofbelasting van de federale regering. Premier Justin Trudeau heeft dinsdag de inzet verhoogd, in de hoop de overvallen te winnen met koud geld. Klik op het videonieuwsrapport.

Hoe Trudeau een Texas Pipeline | Bailed Out | Direct van met Dena Takruri

Premier Justin Trudeau beloofde actie tegen klimaatverandering en de relatie van Canada met zijn inheemse bevolking te herstellen. Maar hij heeft gezworen om de Kinder Morgan Trans Mountain-pijplijn te bouwen met geld van de belastingbetaler, ondanks de wijdverspreide tegenstand van inheemse groepen en milieuactivisten. AJ + 's Dena Takruri gaat naar British Columbia om de gemeenschappen te ontmoeten die dramatische maatregelen hebben genomen om deze pijplijn te weerstaan, evenals een First Nation-chef die hoopt dat de pijplijn de lokale economie zal stimuleren. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 24 October 2018

Hoe zich voor te bereiden op de volgende wereldwijde recessie |The Economist

Een decennium na de wereldwijde recessie is de wereldeconomie weer kwetsbaar. Ryan Avent, onze columnist in de economie, bekijkt hoe de volgende recessie kan plaatsvinden en wat overheden eraan kunnen doen Klik op het videonieuwsrapport.

Is dit het citaat dat de Brexit samenvat? I Raw Politics

De Litouwse Dalia Grybauskaitė sprak voor velen met haar onbegrip over de Britse beleidsdoelstellingen ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 23 October 2018

Belgrado-beveiligingsforum 2018: plenair panel 4: 4e industriële revolutie

Plenair Panel 4: 4e Industriële Revolutie

Anna Diamantopoulou, President van DIKTIO- Netwerk voor Hervormingen in Griekenland en Europa; Voormalig EU-commissaris

Gerard Owens, coördinator internationale samenwerking, inclusief ICT en "Octrooien en standaarden" Europees Octrooibureau, München

Dani Sandu, onderzoeker, sociale en politieke wetenschappen, Europees Universitair Instituut, Italië

Victor Krasilshchikov, hoofd van de onderzoeksgroep, Centrum voor ontwikkelingsstudies, Instituut voor Wereldeconomie en Internationale Betrekkingen (IMEMO), Rusland

Seonjou Kang, universitair hoofddocent, Koreaanse nationale diplomatieke academie

Moderator: Lazar Džamić, Xoogler, docent en schrijver.
Klik op de videodiscussie van het panel.

EU en Italië op ramkoers over ontwerpbegroting

Het begrotingsplan van Italië bedreigt de eurozone, omdat het de toch al hoge schuldenlast van het land zou verhogen. Europees commissaris voor Economische Zaken Pierre Moscovici spreekt over Frankrijk Inter dringt erop aan dat Rome zich aan de regels houdt en om wederzijds respect vraagt. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 22 October 2018

Wat biedt de toekomst voor de economische droom van Saoedi-Arabië? I Counting The Cost

Werelds grootste olie-exporteur zou met internationale sancties te maken kunnen krijgen. De kosten van verzekeren tegen Saudi-default zijn met 32 procent gestegen, wat betekent dat beleggers het land zien als een veel risicovollere gok. De overheid kan nu gedwongen worden meer schulden te maken tegen hogere kosten. Het heeft al een begrotingstekort. Klik op het videonieuwsrapport.

Euronews: 360 ° bezoekt 's werelds grootste olijfproducent

Nieuwe cijfers die zojuist door de Spaanse minister van landbouw, visserij en voeding zijn vrijgegeven, laten zien dat de export van zwarte olijven naar de Verenigde Staten in augustus van dit jaar met bijna 70% is gedaald in vergelijking met augustus 2017. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 19 October 2018

Hoogwaardige financiering A-listers trekken zich terug uit de Saudische conferentie

Tot de meest recente namen behoren de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, de Britse minister van Handel Liam Fox en de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire ... Klik op het videonieuwsrapport.

EU Summit & Brexit: geen grote doorbraak

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, zegt dat de EU klaar is om de overgangsperiode na de Brexit te verlengen.  De Britse premier, Theresa May, zegt dat ze zich wil concentreren op een oplossing voor de Noord-Ierse grensproblematiek in plaats van na te denken over een verlenging. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 18 October 2018

China verlaagt bankreserve, stuurt economie naar groei

De Chinese economie kampt met wat externe tegenwind, omdat de handelsspanningen met de Verenigde Staten verder gaan. Maar ambtenaren hebben vertrouwen in de economische vooruitzichten. Er zijn verschillende monetaire en fiscale maatregelen genomen om de Chinese economie te laten groeien. De Chinese minister van Financiën Liu Kun zei dat de regering op verschillende manieren ondersteuning zal bieden. Klik op het videonieuwsrapport.

Problemen en uitdagingen in World Investment

Deze paneldiscussie vindt plaats in de Geneva Press Club voorafgaand aan het UNCTAD World Investment Forum 2018.

Het World Investment Forum zal plaatsvinden van 22 tot 26 oktober 2018, in het Palais des Nations in Genève, het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Europa en een internationaal zakelijke, economische ontwikkeling en diplomatie hub. Klik op de video-dicussie van het panel.

Nieuws van 17 October 2018

De spanningen lopen op omdat Brussel de Italiaanse ontwerpbegroting herziet

Voor de allereerste keer kon de Europese Commissie een begrotingsvoorstel van een van haar lidstaten verwerpen - en dat zou Italië kunnen zijn.
De Italiaanse coalitieregering zou ongeveer 37 miljard euro moeten lenen om die beloften waar te maken, maar Brussel wil de Italiaanse schuld niet toevoegen omdat de staatsschuld tot de hoogste in de EU behoort.
De commissie heeft twee weken om het plan te herzien en kan het dan terugsturen voor herzieningen als het in strijd is met de EU-regels. Klik op het videonieuwsrapport van de EU-panels

Angst Brexit kan leiden tot voedseltekorten in EU en VK l Al Jazeera

De gevolgen van een no-deal Brexit zullen voelbaar zijn in de Nederlandse haven van Rotterdam, cruciaal voor het verkeer van goederen naar het VK, misschien meer dan waar dan ook. De Nederlandse regering begint een worst-case scenario te plannen - helemaal geen deal - net als andere Europese hoofdsteden. De aanhangers van de Brexit hebben hun zorgen over voedseltekorten afgedaan als bangmakerij, maar als alleen Rotterdam de helft van de zomeropname van tomaten in het VK verzendt, als er geen deal wordt bereikt, lijkt een zekere mate van verstoring onvermijdelijk. Al Jazeera's Laurence Lee rapporteert.

Nieuws van 16 October 2018

Trump beschuldigd van partij kiezen met Saoedi in Khashoggi 'moord' zaak l Al Jazeera

De Amerikaanse president Donald Trump is teruggetreden omdat hij Saudi-Arabië veroordeelde vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Saoedische journalist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanbul. Hij heeft het verhaal van de Saoedische media van "schurkenstaten" als een mogelijk scenario naar voren gebracht. Turkse autoriteiten zeiden dat ze bewijzen hebben dat Khashoggi in het consulaat is vermoord en een forensisch team naar het gebouw sturen voor een onderzoek. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo is op weg naar Riyadh om de zaak met de Saoedische koning te bespreken en zal naar verwachting ook naar Turkije reizen. Al Jazeera's Alan Fisher rapporteert vanuit Washington. Klik op het videonieuwsrapport

Hoe gaat Saoedi-Arabië om met aandelenstapels? I Inside Story

De verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi raakt de Saoedische economie. De aandelen kelderden bijna 7 procent in de vroege handel op zondag, waardoor alle winst die ze sinds het begin van het jaar hadden gemaakt, teniet werd gedaan. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 15 October 2018

Hoe helpt dode modder bij het behandelen van ziekten in Jordanië?

Sommige artsen in Jordanië gebruiken oude medische praktijken en natuurlijke ingrediënten uit de Dode Zee om hun patiënten te behandelen ... Klik op het videonieuwsrapport.

RegioStars-awards belonen de pionier regionale initiatieven van de EU

Vijf projecten uit regio's in heel Europa hebben een RegioStars Award gewonnen voor de beste ideeën om banen te creëren en het leven van mensen op regionaal niveau te verbeteren.
Met de ceremonie in Brussel vierde het Europees Comité van de Regio's ook 30 jaar EU-cohesiebeleid. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 12 October 2018

DOJ arresteert vermeende 'Chinese spion'

Anya Parampil rapporteert over een aankondiging van het ministerie van Justitie dat het een vermeende 'Chinese spion' heeft gearresteerd die beschuldigd wordt van het stelen van geheimen van Amerikaanse luchtvaart- en ruimtevaartbedrijven. Nino Brown, organisator van de ANSWER Coalition, voegt zich bij de show uit Boston om uit te leggen waarom we sceptisch tegenover het verhaal blijven als de spanningen tussen Washington en Beijing toenemen. Klik op haar videonieuwsrapport.

Polen tart EU-scheldwoorden bij nieuwe hooggerechtshoven

De Poolse president heeft 27 nieuwe rechters benoemd tot lid van het Hooggerechtshof als onderdeel van een hervorming van de rechterlijke macht die aanleiding heeft gegeven tot een EU-rechtszaak.

Het is de jongste beweging in de lange vete met de Europese Commissie die Warschau naar het hoogste gerechtshof van de EU heeft verwezen vanwege zorgen over zijn rechterlijke beleid. Klik op het videonieuwsrapport. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 11 October 2018

Nederland: Iran verwerpt Amerikaanse bezwaren bij ICJ-hoorzittingen over bevroren tegoeden

Het juridische team van de Islamitische Republiek Iran heeft in een eerste verklaring de Amerikaanse bezwaren verworpen tijdens een hoorzitting over de bevroren tegoeden van Iran, die op woensdag werd gehouden bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Klik op het videonieuwsrapport.

Bosnië: het land met drie presidenten Al Jazeera

Kun je je voorstellen dat een land wordt gerund door drie presidenten? Dit is hoe het politieke systeem werkt in Bosnië en Herzegovina. En het is een van de meest ingewikkelde systemen ter wereld. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 10 October 2018

Norwegian FM on Brexit: 'Ons doel is om de interne markt intact te houden'

Noorwegen wil na de Brexit een goede relatie met het VK behouden, maar zonder de interne markt in gevaar te brengen. Dat zegt de Noorse minister van Buitenlandse Zaken Ine Eriksen Søreide in een interview met FRANCE 24. Ze vertelde ook aan Europe Editor Catherine Nicholson dat Noorwegen zich blijft inzetten voor door de EU geleide sancties tegen Rusland, ondanks de nauwe economische banden van Noorwegen met Moskou. Ondertussen zegt de Noorse minister van Buitenlandse Zaken dat de Verenigde Staten volgens de NAVO waarschijnlijk niet zullen terugtrekken uit de transatlantische militaire alliantie, ondanks geruchten in die zin, evenals harde kritiek op NAVO-bondgenoten van de Amerikaanse president Donald Trump. Klik op het videonieuwsrapport.

Rusland in een opkomende wereld

Geconfronteerd met een vergrijzende en krimpende bevolking en een zwakke economie, lijkt de toekomst van Rusland onzeker. Deelnemers zullen onderzoeken hoe Rusland de uitdagingen aangaat die worden veroorzaakt door een vergrijzende en dalende bevolking en pogingen om het economische en militaire potentieel van voortschrijdende technologieën te benutten. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 09 October 2018

Google 'probeert de EU-uitspraak te omzeilen' met prijsvergelijkingssites die worden beheerd door reclamebureaus

Uit een onderzoek van Sky News is gebleken dat Google gebruik maakt van prijsvergelijkingssites die worden beheerd door reclamebureaus, na een boete van £ 2,14 miljard, die het bedrijf opdracht gaf om concurrenten een 'gelijke behandeling' te geven. Door Google gecertificeerde operatoren hebben Sky News verteld dat hun sites niet zijn ontworpen om te worden gebruikt om te winkelen, met de naam "een advertentiesysteem dat lijkt op een prijsvergelijking". Meer dan 60 websites hebben zich aangesloten bij het Google-schema voor het vergelijken van winkeldiensten in het Verenigd Koninkrijk. Klik op het videonieuwsrapport.

De pijnlijke periode van de wereldwijde financiële crisis is voorbij, zegt de EU Moscovici in Parijs

EU-commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici zei woensdag dat, hoewel de wereldwijde financiële crisis van 2008 voorbij is, de schade die het veroorzaakte nu een politieke crisis op het Europese continent kan veroorzaken. "Veel van onze burgers voelden zich in de steek gelaten door globalisering, en wanneer we in de steek worden gelaten, is er een tendens van terugtrekken naar jezelf, naar je nationale identiteit, draai je je tegen anderen en vooral tegen migranten en ik denk dat er een directe link is tussen die twee ( politieke crisis en weigering van migranten), "voerde hij aan. Moscovici legde de verklaringen af tijdens een toespraak genaamd "10 jaar na de crisis: Europa op het kruispunt" tijdens de conferentie van Parijs, georganiseerd door het International Economic Forum of the Americas. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 08 October 2018

Unilever laat het plan voor UK HQ move vallen

Unilever heeft plannen stopgezet om Groot-Brittannië na 133 jaar te verlaten voor Nederland na een opstand van de aandeelhouder, Paul Polman, een belangrijke nederlaag toekende in zijn poging om de structuur van het bedrijf te transformeren. Klik op het videonieuwsrapport.

Post-Brexit: plannen om laaggeschoolde migratie naar Groot-Brittannië te ontsluieren

Theresa May kondigt plannen aan voor immigratie na de Brexit, waarvan ze hoopt dat ze hoogopgeleide werknemers naar het VK zullen trekken ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 05 October 2018

VN beveelt VS om Iran-sancties op te heffen

Anya Parampil brengt verslag uit van een recent arrest van het Internationaal Gerechtshof waarin de VS werd bevolen bepaalde sancties tegen Iran te laten vallen. Anya legt uit dat de VS reageerde door zich terug te trekken uit nog een ander verdrag, het Verdrag van Amity uit 1955 met Iran. Vijay Prashad, directeur van het Tricontinent Institute for Social Research, neemt deel aan de show om dit nieuws te bespreken en zegt dat sancties een daad van oorlog zijn. Klik op het videonieuwsrapport.

Scottish Justice Subcommittee on Policing - 4 oktober 2018

.De commissie komt om 13.00 uur bijeen in de David Livingstone Room (CR6)
1. Pre-budgetonderzoek: het subcomité neemt het bewijs van James Gray, Chief Financial Officer en Martin Low, waarnemend directeur van ICT, Police Scotland; Kenneth Hogg, interim-hoofdofficier, Schotse politieautoriteit.
2. Beslissingen over het privé nemen van een onderneming: Het subcomité beslist of het zijn behandeling van een ontwerpverslag voorlegt aan het Comité van Justitie over zijn pre-budgettaire controle en of de bespreking van zijn werkprogramma op toekomstige vergaderingen privé moet worden genomen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 04 October 2018

Theresa May onthult het immigratiebeleid na de Brexit

Brexit in gedachten onze blik richt zich op de conferentie van de Conservative Party in Birmingham, waar aan de vooravond van de toespraak van de leider het plan van de regering van Theresa May wordt ingevoerd om visa voor lager opgeleide werknemers te beperken en EU-onderdanen hetzelfde te behandelen als elke andere migrant. Hoe zit dat in Brexit-onderhandelingen? Welke status hebben inwoners van het VK op het continent? Klik op het videonieuwsrapport.

Italië botst met de Europese Commissie over de begroting voor 2019

De nieuwe regering van Italië stelde een begroting voor 2019 voor met een tekort dat driemaal zo groot was als het doel van de vorige regering, waarbij een conflict met de Europese Commissie werd aangestipt en een uitverkoop van staatsobligaties werd veroorzaakt ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 03 October 2018

Italië verhoogt begrotingstekortdoel voor 2019-2021 |Money Talks

Italiaanse aandelen zijn gevallen nadat populistische leiders zegevierden over hun fiscaal conservatieve minister van Economie en een flink budget hadden uitgegeven dat de financiële stabiliteit kon bedreigen. De regeringspartijen hebben ook een doel gesteld voor het begrotingstekort, maar het is hoger dan wat de EU heeft aanbevolen. En het kan het moeilijk maken om te bezuinigen en zijn schulden van bijna $ 3 biljoen af te betalen. Klik op het videonieuwsrapport.

India komt in gesprek met het wereldwijde ontwikkelingspartnerschap van de VS tegen het Chinese gordel- en wegenplan

Het internationale ontwikkelingsagentschap van de Amerikaanse overheid is in gesprek met India om het Zuid-Aziatische land in een partnerschap op te nemen dat Washington met zijn bondgenoten in de regio heeft gevormd om China's "Belt and Road Initiative" tegen te gaan. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 02 October 2018

Elastos - Het slimme web van de toekomst - Ultieme oplossing voor Neo & Ethereum

Elastos is een grande-project dat waarschijnlijk de manier waarop we voor altijd omgaan met ons huidige internet zal veranderen. In deze video ga ik in op enorme details over hoe Elastos van plan is om onze huidige internetinfrastructuur te veranderen. Klik op de video voor meer info.

Banking Royal Commission 101

Eind 2017 kondigde de regering een onderzoek van 12 maanden aan naar de financiële dienstensector, de Royal Banking Banking. Maar wat is het en wat betekent het voor u? U hebt dus waarschijnlijk gehoord van de Banking Royal Commission die momenteel aan de gang is in Australië. Maar wat is het en wat betekent het voor u? De Royal Commission (of laten we het de RC noemen) onderzoekt wangedrag in de bank-, pensioen- en verzekeringssector. Klik op de video voor meer info.

Nieuws van 01 October 2018

Zal de OPEC de Trump tevreden stellen? Inside Story

De Amerikaanse president verhoogt de druk op de OPEC om de olieprijzen laag te houden. Donald Trump tweette vóór de vergadering van zondag: 'We beschermen de landen in het Midden-Oosten, ze zouden niet lang zonder ons veilig zijn, en toch blijven ze aandringen op hogere en hogere olie. Klik op het videonieuwsrapport.

Erdogan in Duitsland biedt hoop op betere diplomatieke betrekkingen l Al Jazeera

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat een bezoek van president Recep Tayyip Erdogan aan Duitsland een mijlpaal is die een nieuwe pagina in diplomatieke betrekkingen zal openen. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 28 September 2018

EU en Iran zijn het eens over een nieuw betalingssysteem om Amerikaanse sancties tegen te gaan

De Europese Unie heeft besloten een nieuw mechanisme in te voeren om legale handel met Iran mogelijk te maken, ondanks Amerikaanse sancties. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich eerder dit jaar uit de deal teruggetrokken en heeft gedreigd met het opleggen van sancties aan bedrijven die zaken doen in Iran, en gezien het aantal Europese bedrijven dat hun activiteiten met de Islamitische Republiek al verlaagt, is er scepticisme dat het EU-systeem zal werk. Klik op het videonieuwsrapport

CoreLogic NZ Property Market & economische update, september 2018

De NZ vastgoedmarkt als onze Head of Research, neemt Nick Goodall je mee door de laatste trends in onze meest recente video. Klik op het videonieuwsrapport voor Nieuw-Zeeland.

Nieuws van 27 September 2018

Derde jaarlijkse ECB-onderzoekconferentie: Sessie 5: Macro-economisch model met financiële paniek

De ECB hield op 25 en 26 september haar derde jaarlijkse onderzoeks- conferentie in Frankfurt, waar toonaangevende academici op het gebied van monetaire economie en financiën bijeenkwamen. Klik op het videonieuwsrapport.

Macron vs Trump op de Algemene Vergadering van de VN

Hoewel beide leiders in het openbaar vriendschap en steun voor elkaar hebben beleden, stonden ze aan de andere kant van het spectrum over veel zaken die ze dinsdag bij de VN aan de orde hadden gesteld ... Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 26 September 2018

Aljazeera Nieuwsinterview met International Financial Expert, Tarra Jackson (Madam Money)

Tarra Jackson, van MadamMoney.com, deelt op zaterdag 22 september 2018 haar financiële expert opinie over Comcast's Bid Win voor Sky PLC (grootste internationale zender) boven Rupert Murdoch's Fox. Klik op het videonieuwsrapport.

Waarom blijft de roepie van India dalen?| Counting the Cost

Terwijl India vaak wordt aangeduid als 's werelds snelstgroeiende grote economie, is zijn valuta dit jaar met meer dan 12 procent gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Indiase roepie is nu de slechtst presterende valuta in Azië - ondanks pogingen van premier Narendra Modi om het tij te keren. De minister van financiën van het land heeft de waardevermindering van de roepie op mondiale factoren beschuldigd, waaronder de handelsoorlog tussen de VS en China. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 25 September 2018

De EU legt plannen voor hervorming van de Wereldhandelsorganisatie voor

EU-commissaris voor Handel, Cecilia Malmstrom, verklaarde: "We waren het eens met een deel van de kritiek die de VS heeft geuit ten opzichte van China en sommige van hun beleid en we proberen een deel ervan via de WTO aan te pakken, maar we zijn het niet eens met de methoden die de VS gebruikt om China zover te krijgen dat het deze nieuwe tarieven goedkeurt. " President Trump heeft gedreigd zich terug te trekken uit het internationale handelsorgaan en heeft onlangs een verhoging van de tarieven aangekondigd voor 200 miljard dollar aan Chinese invoer. De EU heeft er nu voor gepleit dat de WTO-onderhandelingen flexibeler worden, dat geschillenbeslechting transparanter wordt en dat de handelskosten worden gedrukt. De voorstellen zullen donderdag in Genève aan de EU-partners worden gepresenteerd tijdens een door Canada bijeengeroepen vergadering. Klik op het videonieuwsrapport.

EU neemt Polen naar het hoogste gerechtshof

De EU heeft Polen naar het hoogste gerechtshof van het blok gebracht over gerechtelijke hervormingen. Veranderingen, zo wordt beweerd, schenden de onafhankelijkheid van de rechtbanken. De regeringspartij die de pensioengerechtigde leeftijd van de Supreme Court verlaagt, oordeelt van 70 tot 65, waarvan sommige nu het risico lopen om te worden gedwongen. Het mandaat van het hoofd van de rechtbank zou ook vroegtijdig worden beëindigd.

"De Commissie is van mening dat de voortzetting van de toepassing van de pensioenregeling waarin de nieuwe wet voorziet, tot ernstige en onherstelbare schade zou leiden, en daarom zal de Commissie de rechtbank verzoeken voorlopige maatregelen te nemen om de toepassing van de bepalingen inzake het pensioenregime, "verklaarde Mina Andreeva, adjunct-hoofdwoordwoordvoerder van de Europese Commissie.

Nieuws van 21 September 2018

De grootste stier van Wall Street ziet nog meer van zijn kop

Cannacord Genuity's Tony Dwyer ziet meer op zijn kop. Met CNBC's Melissa Lee en de Fast Money-handelaren, Pete Najarian, Karen Finerman, Dan Nathan en Tim Seymour. America's Wall Street heeft een nieuw record gevestigd, klik op video voor het nieuwsbericht van deze jury.

China rukt VS met verse tarieven op goederen als vergelding

Slechts 24 uur nadat de Trump-regering nieuwe tarieven op maar liefst $ 200 miljard in Chinees goed heeft aangekondigd, reageert Peking met nieuwe tarieven op Amerikaanse goederen ter waarde van $ 60 miljard. RT America's Manila Chan heeft de nieuwste. Klik op het videonieuwsrapport.

Nieuws van 20 September 2018

EEF-2018: Nieuwe geopolitiek en politieke economie van Azië. Sessie van de Valdai-discussie

Een van de meest opmerkelijke processen in de regio Azië-Stille Oceaan in de afgelopen jaren is de opkomst van China en India. Beide staten, die hun invloed verspreiden, keren van ontvangers van ideeën en technologieën naar bronnen van expansie en gaan de concurrentie aan met de traditionele leiders, voornamelijk geconcentreerd in het Westen. Klik op het videonieuwsrapport.

Brexit countdown: IMF chef geeft no-deal waarschuwing | Al Jazeera Engels

Het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds heeft gewaarschuwd dat een "no deal" -uitgang uit de Europese Unie aanzienlijke economische kosten met zich meebrengt voor het VK. Christine Lagarde zegt dat de Britse groei minder dan de helft van het wereldwijde gemiddelde zal bedragen, zelfs als er overeenstemming wordt bereikt over een soepele Brexit-transitie. De economische situatie in het geval van een "no deal" -uitgang? Lagarde noemde de gevolgen "verschrikkelijk" in het geval van een ongeordende terugtrekking uit de EU. Klik op het videonieuwsrapport. Klik op het videonieuwsrapport.